TIM ZA RAZVOJ: Država da ZAŠTITI Info Vranjske

Eko Taxi Vranje

Tim za razvoj i integracije, kao osnivač infovranjske.rs, izražava veliku zabrinutost za sam opstanak medija, ali i fizičku bezbednost članova redakcije, a povodom najnovijih napada na Info Vranjske i našeg novinara Slavomira Kostića.Izvesni FK Mineralac iz Vranjske Banje, na krilima svoje naprednjačke veze sa Slavišom Bulatovićem, očigledno gospodarem te male varoši, izdao je saopštenje u kome se Info Vranjske nazivaju „antisrpski“ i „antidržavni“ medij, a sam Kostić nazvan je „dežurnim idiotom“ i „pacovom“.

Vrhunac primitivizma i beščašća usledio je u nedelju, kada se na igralištu u Banji pojavio tarnsparent na crnom platnu na kome piše «Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće».

Ovakav rečnik ne sme nikako da iznenadi, jer je nedavno urednik portala Saša Stojković bio „svinja“, „svinjogojstvo“, „glodar“, i to u saopštenju najvažnije stranke ove zemlje.

Info Vranjske se ne plaše ni SNS-a, niti njihovih satelita, ali izražavaju ozbiljnu zabrinutost za svoj fizički integritet.

Po ovim pitanjima nadležni sud će svakako reći svoje, ali Tim za razvoj i integracije javno traži da se o čitavom slučaju izjasni i SNS, i njihovi lideri, i druge partije, opozicione i pozicione, ali i lokalni obudsman, NGO sektor, i, na kraju, Tužilaštvo i policija.

Ako ovaj grad i najvažniji društeni faktori smatraju, kao što to smatraju RTV Vranje i Vranjska plus, da je ovde reč o normalnom načinu javne komunikacije, onda ništa, sve je u redu, stim što redakcija zadržava pravo da se brani, na sve moguće načine.

Ali, državni organi imaju obavezu da održavaju red i poredak, za to primaju platu i to moraju da rade. Ovo, naime, još nije Divlji zapad, gde se pištoljima sa kuka rešavaju sve nedoumice.

Ili, ipak, jeste?

Ovakvo ponašanje pojedinih društvenih činilaca izaziva strah i zabrinutost, a ako izostane i reakcija nadležnih, onda su svi pokazatelji da države zapravo i nema, nego da je ona pretvorena u golu silu pomahnitalih partijskih pojedinaca koji i ne postoje kao zasebni entiteti, nego su deo većeg organizma koji pokriva sve njihove mane, nesposobnosti i ludosti.

Zato, Tim za razvoj traži hitnu reakciju nadležnih, i ovim putem ih poziva da bez odlaganja reaguju na ovakve bestijalne napade, da posle ne bi bilo kasno.

Saša Stojković, predsednik UO Tima za razvoj i integracije i gl. o odg. urednik Info Vranjskih

Ovaj tekst je emitovan uz pomoć i podršku European Endowment for Democracy (EED). Donator ne snosi odgovornost za mišljenja i stavove iznete u ovom tekstu.  • Ostavi komentar