Teodor Odrinski: PZP Trace je dao deo para za kuću

Eko Taxi Vranje

,

Teodor Odrinski, administrativno-finansijski direktor PZP Trace, u izjavi za Vranjske, kaže da ova kompanija jeste pomogla  pri kupovini kuće:– Ali nismo mi jedini donatori, dali smo samo deo para – kaže Ordinski koji nije mogao da precizira o kojoj sumi je reč.

Žene su uštedele od ovog posla i sakupile polovinu para za kuću. Ostalu polovinu obezbedili su donatori – otkriva Ljubinka Milovanović.

Ona najpre, dok smo razgovarali u kuhinji PZP Trace u naselju Raška, odakle hrana ide za Preševo i Bujanovac, nije želela da nam kaže o kojim donatorima se radi, pravdajući se da nema njihovu dozvolu. Nešto kasnije nas je nazvala:

Dobila sam dozvolu, najveći donator koji je obezbedio nedostajući novac za kuću je PZP Trace – rekla nam je Milovanovićeva u telefonskom razgovoru.

PREDUZEĆE ZA PUTEVE PRODATO FIRMI IZ BUGARSKE

Dodaje da firma ima i druge donatore poput UNDP, Karitasa, SOS Dečija sela.

Da rezimiramo: Tradicija juga plaća redovne plate i doprinose za svojih trenutno 16 radnica, uspevši pritom da uštedi oko 60.000 evra za kuću o čijoj se budućoj nameni Milovanovićeva ne izjašnjava:

Videćemo šta će u njoj da bude. Možda ćemo tu da preselimo proizvodnju i kuhinju – kaže ona.

Mašina za pranje Vulina

Sad, deluje malo nelogično da pored ustupljenog prostora koji koristi besplatno, firma novu nekretninu upotrebi mimo njene prave svrhe.

Milovanovićeva dalje na novinarska pitanja tvrdi da poseduje ugovore sa dobrotvorima, da je na donaciju plaćen i porez kao što zakon nalaže i da je sa te strane sve čisto. Međutim…

Ne mogu da vam pokažem ugovore bez saglasnosti donatora, kaže Milovanovićeva.

ČIJA JE PEKARA U ZDRAVSTVENOM CENTRU

 

   • Ostavi komentar