TEHNIČKA: Gužva oko DIREKTORSKE FOTELJE

Eko Taxi Vranje

Izbor direktora Tehničke škole u Vranju našao se u pat poziciji u okolnostima u kojima Ministarstvo prosvete «mudro» ćuti, a kolektiv ove srednje škole razdire podeljenost oko imenovanja direktora.– Paradoks koji to nije ogleda se u činjenici da je na nastavničkom veću sa 47 prema 42 glasa bolje prošao kandidat Slaviša Anđelković, aktuelni direktor, ali je na Školskom odboru sa četiri prema tri glasa dobitnik Dalibor Bogdanović, kandidat SNS. Valja napomenuti i strašne pritisake na članove Školskog odbora – ističe sagovornik InfoVranjskih iz redova profesorskog kadra u Tehničkoj školi.

Izvor iz SNS, međutim, poručuje «da Anđelković ima male šanse uprkos sopstvenim nastojanjima da preleti u tabor ovdašnjih naprednjaka».

– Anđelković je u vreme imenovanja za direktora Tehničke škole bio član DSS-a i formalno on još nije promenio stranački dres. Ali od kako je kandidat za još jedan direktorski mandat, primećeno je diskretano približavanje SNS-u, što po mojim saznanjima neće imati efekta, jer je Bogdanović kandidat stranke za ovo direktorsko mesto – ubeđen je sagovornik InfoVranjskih iz redova vranjskih naprednjaka.

Izvor iz redova profesora ove srednje škole, pak, daje svoje tumačenje ćutanja Ministarstva prosvete kada se radi o imenovanju direktora Tehničke škole.

– I Bogdanović i Anđelković, to pouzdano znam, u pisanoj formi obraćali su se Ministarstvu prosvete, pa se tamo još uvek «vaga» ko bi mogao da zasedne u fotelju direktora Tehničke škole – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Inače, Slaviša Anđelković je profesor fizičkog vaspitanja a Dalibor Bogdanović profesor elektrotehničke grupe predmeta.

S. Kostić  • Ostavi komentar