Tatjana Strahinjić Nikolić: Leskovac bolje koristi resurse

Eko Taxi Vranje

Često ističete da ste edukacijom napravili velike korake?-Iskreno, mi smo ponosni na te rezultate. Zamislite, mi smo žene Albanke iz Preševa i Bujanovca, vodili u Suboticu, na Frušku Goru, na Kopaonik, Staru planinu…. naravno uz saglasnost njihovih muževa. Mnoge od njih pre toga nikada u životu nisu ušle u hotel, nisu znale šta je lift…

U kojoj meri su danas na jugu Srbije stvari crno-bele?

– Pomeraju se ti odnosi, menjaju se vrednosti, neko uči brže, a neko sporije. Vidite,poslednjih godina, primećuje se da Leskovac ide napred, zato što brže od drugih koristi resurse koji su mu na raspolaganju.

A, Vranje?

– Mislim da je situacija u kojoj se Vranje trenutno nalazi, prilično teška i nezavidna. Rekla bih čak da je opasno po ceo jug Srbije što je u Vranju zaustavljen ekonomski razvoj.

Tatjana Strahinjić Nikolić rođena je 10. oktobra 1971. godine, u Vranju, kao drugo dete u porodici vojnog lica. Posle osnovne i srednje škole u Vranju, u Nišu završava Filozofski fakultet i stiče zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Kao student, u vreme hiperinflacije, radila je kao prevodilac u niškoj TV Banker i prodavala knjige.

Po povratku u Vranje, 2001. godine, zaposlila se u Kancelariji u Makedonskoj ulici, gde je radilo nekoliko agencija Ujedinjenih nacija. Počela je na mestu asistenta program menadžera, a nekoliko meseci kasnije dolazi u UNDP. Napredujući u struci, ubrzo je postavljena za asistenta na terenu za područje Vranja, Bujanovca i Preševa, a 2003. postaje šef te ekipe, a potom biva postavljena na visokopozicionirano mesto zamenika menadžera MIR programa za 13 opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga. Potom je za program MIR 2, od 2009. godine, radila dve godine u Novom Pazaru, da bi se, 2011. početkom rada PBILD programa, vratila u Vranje. No, ubrzo poplave u Srbiji 2014. pa migrantska kriza 2015. bivaju njena nova radna mesta, da bi se danas konačno skrasila na mestu projekt menadžera UNDP.

Udata, majka Dragutina (12) i Despota (10).

Intervju sa Tanjom Strahinjić Nikolić pročitajte u štampanom ili digitalnom izdanju „Vranjskih“ www.novinarnica. net  • Ostavi komentar