Tadić raspustio odbor SDS u Vranju

Eko Taxi Vranje

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je u četvrtak da su odbori SDS-a u Vranju, ali i Kragujevcu, Rekovcu i Beloj Palanci raspušteni zbog sklapanja koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na lokalnom nivou.Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a kazao da će svi odbori te stranke koji budu ulazili u koalicije sa SNS takođe biti raspušteni.

– Mi smo na predsedništvu odlučili da ni na jednom nivou vlasti ne sarađujemo sa SNS, jer sadašnja vlast obmanjuje građane o ekonomskim rezultatima, u sudskim procesima se oslobađaju ljudi koji su bili označeni kao ključne ličnosti organizovanog kriminala, a samo društvo u Srbiji postaje sve korumpiranije i kriminalizovanije – rekao je Tadić.

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju Igor Andonov izjavio je ranije danas da je gradski odbor te stranke doneo jednoglasnu odluku da na lokalnom nivou bude deo vladajuće koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS). On je rekao i da će, ukoliko zbog toga predsedništvo SDS donese odluku o raspuštanju gradskog odbora, članovi SDS najverovatnije formirati grupu građana.

– Pre izbora od centrale stranke dobili smo odrešene ruke za sklapanje lokalnih koalicija. Sada se dešava da centrala rasformira odbore u Vranju u Vranjskoj Banji, što je neprincipijelan potez – rekao je Andonov u petak za portal Vranjske.

– Mogu SNS i SDS da imaju različite ideologije, ali to ne sme da se reflektuje na lokal gde se koalicije prave sa ljudima a ne zbog partijskih programa. Smatram da u Vranju imamo šansu da sa SNS uradimo nešto dobro za građane a politička scena u Vranju neće se kreirati u beogradskom „krugu dvojke“ – kazao je Andonov.

D. Dimić  • Ostavi komentar