TAČKA TOPLjENjA MILIONA Simpo navodno BEZ DUGOVA prema Gradu Vranju

Eko Taxi Vranje

Od 3,2 miliona evra do nula evra duga prema Gradu Vranju za svega šest meseci: upravna zgrada Simpa (Foto: Vranjske)

Svoja potraživanja prema kompaniji Simpo po osnovu poreza na plate (tzv. ustupljeni prihodi od republike) Grad Vranje konvertovao je prošle godine u akcije u Simpu.Te akcije sada su samo mrtvo slovo na papiru jer posednik/grad od tada nije dobio ni dinara kroz dividendu.

U protekle dve godine do preuzimanja vlasti od strane SNS, preko više blokada računa Simpa Grad Vranje je po osnovu raznih dugovanja naplatilo oko 137 miliona dinara.

– U ovom času, Simpo ni dinar ne duguje Vranju, čak je i u pretplati – kazao je gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Njegove reči potvrdio je i gradonačelnik Slobodan Milenković (SNS) kazavši da je poslednja uplata Simpa prema Vranju bila oko 1,2 miliona dinara.

Na konferenciji za novinare u martu ove godine, tadašnji gradonačelnik Vranja Zoran Antić izneo je zvanične podatke lokalne administracie po kojima je Simpo u to vreme dugovao gradu oko 2 miliona evra (257,4 miliona dinara).

Plus 130 miliona koji gradu sleduju po osnovu poreza na plate, to je skoro 400 miliona dinara ili oko 3,2 miliona evra.

Gde su u međuvremenu, za samo šest meseci, „nestali“ silni milioni, nije poznato, ali je i laiku očito da nečija računica u najmanju ruku čudna.

U Simpu su u martu izneli podatak da Gradu zapravo duguju „svega“ 50-60 miliona dinara.

Sada generalni direktor Simpa Slađan Disić potvrđuje da je Simpo ispunio „većinu dugova prema lokalnoj samoupravi“.

– Ostali su samo oni prema javnim preduzećima.

I to ćemo vraćati, što kompenzacijom, što reprogramiranjem ili direktnim plaćanjem – objasnio je Disić na konferenciji za medije prošle sedmice.

U „Simpu“ trenutno radi oko 1.700 radnika čija je prosečna plata, prema tvrdnjama menadžmenta, 31.000 dinara.

Vranjske  • Ostavi komentar