SVETSKA NAGRADA za vranjski Odbor za ljudska prava

Eko Taxi Vranje

Odbor za ljudska prava Vranje je pobednik I dobitnik svetske, velike nagrade “Sa i Za devojke” za 2019. godinu, zvanično je saopštio Kolektiv “Sa i Za devojke” 16. Januara 2020. godine u Londonu.Nagrada je svetsko priznanje za rad koji je Odbor za ljudska prava Vranje sproveo u Srbiji u okviru 22 godine neprekidnog rada.

U konkurenciji 170 organizacija iz celog sveta, Organizacija iz Vranja je osvojila prvo mesto u svetu i prvo mesto u regionu Evropa i centralna Azija, kroz ocenu sveukupnog rada i programa „SOS Kutak za devojke Vranje“.

Dobitnici nagrada predstavljaju najviše na svetu disruptivne organizacije za devojke.

Sa i za devojke (With and For Girls), jedini je svetski fond za devojčice i adolescentkinje u kome učestvuju i devojčice i koji je za devojčice, a koji je formiralo jedanaest fondacija: Global Fund for Women, EMpower, FRIDA, Mama Cash, NoVo Foundation, Plan International UK, Comic Relief, Stars Foundation, The Global Fund for Children, Nike Foundation i Purposeful Productions.

Ceremonija dodele nagrada i svečano proglašenje pobednika održaće se 6. marta 2020. godine, u Londonu, sala kraljice Elizabete, Southbank Centre, saopštio je Odbor.

NIV  • Ostavi komentar