Svetosavski kviz znanja

Eko Taxi Vranje

,

U subotu, 14. januara, u Sali OKCE, održao se školski svetosavski polufinalni kviz pod nazivom „Pravoslavlje i Svetosavlje“.Već treću godinu zaredom, učenici od šestog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Vranja, imaju priliku da na zanimljiv način pokažu koliko poznaju život i delo srpskog prosvetitelja, princa i monaha, Save Nemanjića – rekla je pre početka takmičenja u okviru 27. Svetosavske nedelje, Slađana Dimčić, učiteljica OŠ „1. maj“ Vrtogoš.

Učesnici su bili podeljeni u tri grupe, u svakoj grupi su učestvovale po četiri škole, a iz svake škole po troje učenika. Kroz igre Brze pitalice, Slagalice, Sveti Sava u pesmi i priči, Pokaži šta znaš, Tačno-netačno, mladi takmičari su pokazali zavidan nivo znanja iz različitih oblasti.

Drago mi je što smo došli da podržimo decu koja su odlučila da šire duh svetosavlja, pravoslavlja i pravih vrednosti. Svojim znanjem o životu i radu Svetog Save, podsetili su na njegov značaj u istoriji i kulturi srpskog naroda – istakla je učiteljica Slađana Dimčić.

U prvoj grupi, takmičili su se učenici vranjskih osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Svetozar Marković“, „Radoje Domanović“ i „Predrag Devedžić“ Vranjska Banja.

Pobedu je odnela OŠ „Vuk Karadžić”.

U drugoj grupi, učestovale su škole „Branko Radičević“ Vranje, „Dositej Obradović“ Vranje, „Branislav Nušić“ Rataje i „20. oktobar“ Vlase.

Pobedili su učenici OŠ „Branko Radičević”

U poslednjoj grupi, učestvovale su OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Vranje, „1. maj“ Vrtogoš, „Kralj Petar Prvi“ Korbevac i OŠ „Bora Stanković“ Tibužde.

U ovoj grupi, pobednik je OŠ „1. maj” Vrtogoš.

Finale takmičenja, u kome učestvuju pobedničke ekipe, održaće se u nedelju, 15. januara u 11 časova u Sali OKCE u Vranju.
Regularnost i ispravnost odgovora i ceo tok takmičenja, pratio je stručni žiri koga čine profesori iz srednjih škola, Biljana Ilić, Marija Petrović i Marjan Trajković.
Organizatori takmičenja su Grad Vranje i OŠ „1. maj“ Vrtogoš.

J.R.

   • Ostavi komentar