Svaki prosvetar zakinut za po 15.000 dinara

Eko Taxi Vranje

Predsednik Okružnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju Dušan Mladenović izjavio je da je svaki prosvetar pojedinačno zakinut za 15.000 dinara zbog neisplaćivanja tzv. novogodišnjih nagrada.Svakom zaposlenom, po osnovu kolektivnog ugovora za 2015. godinu i sporazuma sa Vladom o prekidu štrajka iz iste godine, sleduje 5.000 dinara po godini, čime dolazimo do cifre od 15.000 za 2015, 2016. i 2017. godinu – kazao je Mladenović.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je ovih dana da „nema ništa od isplate jednokratne pomoći prosvetarima, jer zbrinjavanjem tehnoloških viškova u prosveti nisu ostvarene realne uštede“.

Mladenović barata drugačijim informacijama.

Prema podacima Unije sindikata, velike uštede ostvarene su zbrinjavanjem tehnoloških viškova i dopunom normi nastavnika. Uštede iznose više stotina miliona dinara – rekao je Mladenović za štampano izdanje Vranjskih od četvrtka.

Šarčevićevo obrazloženje Mladenović ocenjuje kao nevešt izgovor.

– Po tom rezonu, može sutra da kaže da nema novca ni za jubilarne nagrade, koje se takođe isplaćuju po kolektivnom ugovoru, pa na kraju krajeva može i da objavi da nema novca za plate – zaključio je Mladenović, najavljujući novi štrajk u prosveti za sredinu februara zbog neispunjenja sporazuma od strane Ministarstva prosvete.

Celokupan intervju sa predsednikom Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih.  • Ostavi komentar