SURDULICA: Tončev i ministar prosvete otvorili novu sportsku halu (FOTO)

Eko Taxi Vranje

, , ,

U Surdulici je u nedelju otvoren sportski objekat koji prema rečima narodnog poslanika i predsednika Skupštine Novice Tončeva predstavlja mesto za sport i rekreaciju prvenstveno učenika, ali i ostalih Surduličana.Nova hala ima 800 mesta i oko 2.500 kvadrata. a ukupna cenna za nju je bila milion i po evra.

O važnosti ovog objekta govori i činjenica da je dan pre Svetog Save, ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio halu i učestvovao u deljenju priznanja najboljim učenicima i prosvetnim radnicima.

– Vaša sredina u saradnji sa nama omogućava deci što bolјe uslove za nastavu. U novoj strategiji obrazovanja sport u školama će biti mnogo drugačije koncipiran. Deca Surdulice će ovom halom i onim što ona pruža imati najbolјe uslove – rekao je ministar Šarčević na svečanosti u Surdulici.

On je posebno pohvalio đačke uniforme, koje je za školarce u Surdulici kreirala Verica Rakočević.

Narodni poslanik Novica Tončev u svom govoru istakao je da je srećan i zadovoljan što je otvoren objekat koji je nedostajao opštini.

Kad nešto počnete da radite, na tom putu srećete ljude koji hoće da pomognu i koji hoće da učestvuju u tome, a ja ovde vidim ministra Šarčevića koji nam je mnogo pomogao. Zahvalan sam mu na tome u ime svin vas. Vidite koliko danas u Srbiji ima škola i ustanova i svuda se slavi školska slava, čak i u dijaspori, a ministar je izabrao naš grad da bude ovde i to je za mene jedno veliko priznanje – rekao je Tončev.

Na otvaranju hale izveden je prigodan program, a zatim dodeljena priznanja najboljim učenicima i prosvetnim radnicima.

NIV  • Ostavi komentar