SURDULIČKI NAPREDNI NAPREDNJACI: E, braćo, TAKO SE TO RADI

Eko Taxi Vranje

, Satelitski snimak mesta sporne zgrade IZVOR: Geo Zavod ,

Kako funkcioniše SNS u Surdulici, a čini se i svuda na jugu, jasno može da pokaže i primer koji sledi.Predsednik ovog odbora, ali i direktor „Vlasinskih hidroelektrana“ Boban Petrović Cepka suvereno jaše na čelu partije, iako je, među retkima u Srbiji, katastrofalno izgubio lokalne izbore.

Ali, Petrović nije sam u svemu što radi.

Prema pismu koje su Info Vranjskim uputili, kako su se potpisali, „izvorni članovi SNS-a“, prvi Petrovićevi saradnici u svemu što radi su njegovi pobratimi, bračni par Stojanović.

Blagoje Stojanović ima svoju firmu, „MIV čelik RB“, dok je njegova supruga Rdmila tehnički direktor u Elektranama.

Ništa to ne bi bilo čudno da Stojanovićeva firma nije glavni i stalni snabdevač mašinskim elementima „Vlasinskih Hidro Elektrana“ (VHE). koje posluju u okviru EPS-a.

Uz to, pored toga što je Petrović presednik, pobratim Stojanović je potpredsednik OO SNS-a u Surdulici.

– Iako je u ovom slučaju verovatno formalno ispoštovana procedura, zamislite tender u firmi u kojoj je generalni direktor vaš pobratim a tehnički direktor vaša žena. Postoji li neka mogućnost da ne prođete? -pitaju se u pismu „izvorni članovi“.

Ali, ovo izgeda da je tek početak priče.

Prema pismu, proizvodnja mašinskih elemenata zahteva korišćenje mašina koje se koriste za brušenje metala, „očigledno je da te mašine zahtevaju veliki utrošak električne energije“.

E tu se javljaju problemi – prema pismu, ali i priloženim dokumentima, potpredsednik i pobratim Stojanović izgradio je objekat (halu za proizvodnju?) na državnom zemljištu i koristi ga kao mašinsku radionicu svoje firme „MIV Čelik RB“ .

– Obzirom da takav objekat koji je delom izgrađen na tuđoj (državnoj) svojini ne može dobiti (niti je sasvim sigurno ima) građevinsku dozvolu a samim tim ni upotrebnu dozvolu kao ni pruključak za struju, vodu i ostalu dokumentaciju potrebnu za objekat koji se koristi u privredi, smatramo za našu dužnost da o ovome obavestimo javnost – kaže se u pismu.

Prema „izvornim članovima“, „kad objekat nema građevinsku dozvolu ne može imati ni poseban priključak za struju kao što je to po zakonu propisano, već koristi struju preko običnog produžnog kabla koji je priključen na kućnu instalaciju“.

– Na ovaj način pobratim Bobana Petrovića ne samo da oštećuje EPS (za koju proizvodi mašinske elemente i na čiji račun se je obogatio) jer struju koju uveliko koristi ne plaća kao struju u privredi po višoj tarifi, već dovodi u opasnost od požara i svoje komšije zbog neadekvatne električne instalacije – kaže se u pismu.

Ali, kažu „izvorni“, može mu se, jer ne samo da je pobratim jednom od direktora EPS-a već je i potpredsednik lokalnog odbora SNS u Surdulici čiji je,zanimljivo, drugi potpredsednik Igor Kostić, direktor lokalne Elektrodistribucije.

I sad, šta? Pa ništa, SNS neka i dalje sprovodi vladavinu prava onako kako je on vidi, a narod neka glasa za tu soluciju.

I vuk sit i ovce na broju, što bi se reklo.

Info Vanjske nisu uspele da stupe u kontakt sa Stojanovićem, dok se Petrović ne javlja na pozive od kada je tužio Info Vranjske i tražio odštetu od 200.000 dinara, za duševnu bol.

SSB  • Ostavi komentar