Sumnjiva reputacija agencije “Presheva jone“

Eko Taxi Vranje

Nefail Malići, Driton Salihu, Fatmir Hasani, Ragmi Mustafa,

Informativna agencija “Presheva jone“ (Preševo danas) i njen vlasniki urednik Nefail Malići (Nefail Maliqi), odavno su se specijalizovali za proizvodnju laži, tračeva i medijskih skandala na jugu Srbije.Ovo je jedinstven stav dvojice medijskih znalaca i trojice vrsnih političara albanske scene u Bujanovcu i Preševu, inspirisan izmišljenim intervjuom sa Ivicom Dačićem, srpskim ministrom inostranih poslova, koji je ova agencija emitovala prvog radnog dana ove nedelje.

Fatmiru Hasaniju, narodnom poslaniku iz Bujanovca već poodavno što šta nije jasno u politici prema jugu Srbije koju zastupaju ovaj portal i njen urednik i vlasnik Nefail Malići.

Reći ću najkraće. Previše je naslova iz ove radionice u poslednje vreme za koje čovek treba da postavi pitanje da ih piše jedan normalan novinar. Poslednji takav skandal Malići je napravio pre nekoliko dana kada je emitovao lažnu vest da je u selu Dobrosin bilo nekakve pucnjave – kaže poslanik Hasani.

Doskorašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa kaže da je tokom njegovog mandata Malići svakodnevno išao lz laži u laž, iz skandalau skandal.

Ja sam Malićija i njegovu fabriku laži iz Švajcarske davno otpisao, jer on pre svega nije novinar. Danas svako može da za 30 evra registruje sajt i da onda lupeta, krade, izmišlja i širi laži, kao što to radi taj gospodin čija je glava po svemu sudeći šuplja – oštro odgovara Mustafa.

Skender Destani, lider Demokratske unije Doline (DUD), bez obzira što mu je Malići nekakav dalji rođak, nema za njegove informacije ni jednu reč hvale.

Vidite, ja sam siguran da je Dačić u pravu i da je intervju izmišljen. Znate, Malići je takav čovek, on tako radi, jednostavno se specijalizovao za pisanje laži – kaže Destani.

Skender Saćipi, vlasnik portala „Titulli.com“, najčitanijeg albanskog portala na jugu Srbije, skoro da nije birao reči da bi objasnio koje Malići i njegova „fabrika laž“.

– Šteta je što taj gospodin Malići nije svestan da on nije normalan čovek. Jer, to šta on radi i kako radi, to normalan čovek ne može da radi. Uz to je i nepismen, ali, eto, manir mu je da u regionu njegovim izmišljotinama stvara tenzije i da svađa Kosovo i Srbiju.

Dačić: Intervju sa mnom izmišljen zbog Brisela

Ni Driton Salihu, urednik portala „Presheva.com“, novinar sa najdužim uredničkim stažom u Preševu, ne može da se pomiri sa neodgovornim i neprofesionalnim radom ove Agencije i njenog vlasnika.

Razne dezinformacije koje “Presheva jone“ emituje, prava su bruka za novinarsku profesiju i skandal na albanskoj medijskoj sceni. Posebno je opasno što su propagandi tekstovi, pisani u cilju da podižu tenzije, prava specijalnost ovog portala i njegovog urednika – konstatuje Salihu.

Dačić nudi Preševo i Bujanovac za sever Kosova

Agencija “Presheva jone“ je osnovana 2011. godine u Ženevi (Švajcarska), gde živi njen vlasnik Nefail Malići, koji sa daljine od nekoliko hiljada kilometara prati zbivanja na jugu Srbije.

Podsetimo da je odmah po objavljivanju navodnog intervjua, u kome je navodno ponudio „razmenu teritorija“ kaonajboljerešenje u srpsko.albanskim odnosima, Ivica Dačić oštro reagovao:

Nikada nisam dao intervju agenciji „Presheva jone“. Ovde je reč o običnoj podmetačini, zbog čega ću protiv Agencije podneti tužbu – rekao je ministar.

R. Irić

 

 

   • Ostavi komentar