SUD vratio bivšeg direktora PORESKE na posao!

Eko Taxi Vranje

Upravni sud, Odeljenje u Nišu, presudom od 28. marta 2019. godine uvažio je tužbu Slađana Tomića, poništavajući rešenje Žalbene komisije Vlade i predmet vratio na ponovno odlučivanje u skladu sa zakonom.Tomić je inače bivši direktor Poreske uprave u Vranju, kojeg je sa posla otpustila njegova naslednica, sadašnja direktorka Slađana Stojanović,

– Presuda Upravnog suda praktično znači da je Disciplinska komisija Poreske uprave rešenjem o prestanku radnog odnosa Tomiću prekršila zakonske odredbe, pa je dužna da u skladu sa odlukom pomenutog suda Tomića vrati na posao – objašnjava vranjski advokat čija je uža specijalnost radno pravo.

Osporenim rešenjem odbijena je žalba tužioca Tomića na odluku Disciplinske komisije Poreske uprave od 7. oktobra 2016. godine, pa je Tomić podneo tužbu Osnovnom sudu u Vranju 22. juna 2017. godine, ali se oglasio nenadležnim, pa je spise uputio Upravnom sudu.

Podsećamo, Tomić je od 15. aprila 2015. godine, kada je smenjen sa dužnosti direktora, a umesto njega na taj položaj imenovana Slađana Stojanović, sestra načelnika Pčinjskog okruga Srećka Pejkovića, pa do rešenja o otkazu 13. februara 2017. godine obavljao poslove samostalnog poreskog inspektora u Poreskoj upravi u Vranju.

Zanimljivo je i indikativno da je direktorka Stojanović u rešenju o otkazu Tomiću navela da je vršio radnje protivne zakonu, a istovremeno je i ona vršila te iste radnje, ali nije dobila otkaz!?

Podsećamo, Upravni sud je uvažio i tužbu Tomića na rešenje o smeni sa direktorskog položaja 5. maja 2017. godine i poništio rešenje Žalbene komisije Vlade, pa je predmet vratio na ponovno odlučivanje u skladu sa zakonom, što praktično, de fakto i de jure, znači da je Tomić morao biti vraćen na položaj direktora Poreske uprave u Vranju!

S. Kostić  • Ostavi komentar