Sud OSLOBODIO optužene za SERIJU PALJEVINA po Vranju

Eko Taxi Vranje

Suzana Đorić, sudija Osnovnog suda u Vranju, prvostepenom presudom oslobodila je tvojicu osumnjičenih za seriju paljevina automobila u Vranju 2011. i 2012. godine.Osumnjičeni Miloš Cvetković „Banjurac“, Srđan Stoiljković „Cile“ i Miloš Mladenović „Žaba“ oslobođeni su po svim tačkama optužnice, a učesnici procesa imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Osnovno javno tužilštvo u Vranju zastupao je Bratislav Davidović, a među braniocima i zastupnicima bili su neki od najpoznatijih vranjskih advokata, Slobodan Nešić, Dragan Krstić, Ivica Kostić, Slavica Marjanović…

Presuda je napisana na 24 gusto kucane strane, na kojima se do detalja opisuje za šta su tuženi osumnjičeni i kako su oslobođeni.

Mada tu ima zanimljivih detalja, može se ukratko reći da tužioci nisu uspeli da bez ikakve sumnje dokažu da su baš ovi ljudi izazvali paljevine, dakle da nema jasnih dokaza na osnovu kojih bi oni mogli biti oglašeni krivim.

Prilikkom donošenja presude sudija nije uzela u obzir, recimo, i da je na licu mesta jedne paljevine pronađen DNK optuženog, da jedan od njih nije prošao poligraf, da ima i snimaka siguronosnih kamera…

Inače, Cvetković i Stoiljković bili su osumnjičeni da su u martu 2011. godine zapalili „Fiat doblo“ Nenada Mitića iz Donjeg Žapskog.

Mladenović i Cvetković optuženi su da su dva dana kasnije zapalili mercedes E220 CDI Vedrana Taškovića.

Mladenović, kome se sudilo u odsustvu, osumnjičen je da je u novembru 2012. godine zapalio „pežo 206“ Branimira Stojančića.

Cvetković je osumnjičen da je na štetu Vuka Marjanovića zapalio džip „dajmler krajsler grand čiroki“, u oktobru 2011. godine, kao i „golf“ Dušanke Jovanović, iste noći.

Presuda je nominalno doneta februara 2019. godine, znači ssedam do osam godinna od događaja koji su bili predmet suđenja.

SSB  • Ostavi komentar