STRANA ULAGANjA Vranje kopira model Subotice

Eko Taxi Vranje

Subotica i Vranje razmenjivaće u budućnosti iskustva u oblasti privlačenja stranih investitora i razvoju turizma, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika najsevernijeg i najjužnijeg grada u Srbiji, Bogdana Labana i dr Slobodana Milenkovića u Subotici.Gradonačelnik Vranja sa saradnicima obišao je Industrijsku zonu Mali Bajmok u kojoj je locirana slobodna zona sa više od 5.000 zaposlenih Subotičana u multinacionalnim kompanijama.

Kako je istakao Milenković, Vranje posebno zanimaju iskustva o odnosu lokalne samouprave prema investitiorima – od promocije potencijala, prvih interesovanja, preko gradnje fabričkih hala do samog započinjanja i kontinuiteta proizvodnje, kako bi pokušali da takva iskustva ,,preslikaju“ na Vranje.

– Očigledno je da je Subotica dosta odmakla u tom pogledu i nadam se da ćemo im se mi u budućem periodu približiti u razvoju i privlačenju investitora –  kazao je Milenković.

Prema njegovim rečima, u Vranju je prema zvaničnim podacima nezaposleno oko 9.500 ljudi, zbog čega je privlačenje investitora prioritet nove vranjske vlasti.

– Savetnik srpskog premijera za privlačenje investija, nemački ekspert Jerg Heskens ocenio je da ova dva grada mogu mnogo da nauče jedni od drugih.

– Vranje od Subotice može dosta toga da nauči po pitanju privlačenja stranih investicija.

Probleme koje je do pre šest ili sedam godina imala Subotica sada ima Vranje i na njenom primeru može da vidi na koji način se dugoročno rešava problem nezaposlenosti – istakao je Heskens.

Vranjske  • Ostavi komentar