Stojković VRAĆEN NA POSAO u Pozorište

Eko Taxi Vranje

Saša Stojković, dugogodišnji glumac i povremeni reditelj u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju, vraćen je na posao u ovu ustanovu pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu.Stojković je kao tehnološki višak dobio otkaz maja 2018. godine, ali je sud ustanovio da je taj posao odrađen nelegalno i nezakonito, i stvari vratio na početak.

Dobro je što se sud odupreo svim političkim pritiscima i odlučio da se u ovoj zemlji ne može baš sve raditi mimo zakona. Posle svega, ostaju samo milionski dugovi Pozorišta prema meni, za koje, nažalost, niko neće odgovarati i zbog kojih pozorište jednostavno neće moći da radi – kaže Stojković, koji je i urednik portala Info Vranjske.

Prema njegovim rečima, on ne očekuje da ga na posao vrate oni koji su ga silom i izgurali iz pozorišta.

Nije isto voditi pozorište i prodavati lubenice u marketu. Odgovoran je to posao koji, nažalost, godinama niko ne radi. Politička osveta prema meni i mojoj porodici još uvek traje, naprednjaci se ponašaju kao da je država njihova i rade šta hoće. Ovoga puta, sud se isprečio takvim divljanjima, ali, koliko puta to neće biti slućaj? – pita se Stojković.

On kaže da je pisao predsedniku Vučiću, koji ima čak četiri službe za odnose sa javnošću, ali da mu niko ništa nije odgovorio.

Nisam tražio zaštitu za sebe, nego za Pozorište. Ono je ostalo nezaštićeno, prepušteno divljanju potpunih amatera i pijačara. Sada, kada je sud ustanovio koliko to košta, u novcu, hoće li bar sada neko biti kriv? – pita se Stojković.

NIV