STOJANOVIĆ: Zdravstvena inspekcija utvrdila da lekar ima licencu

Eko Taxi Vranje

 Predsednik Novog sindikata u Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju dr Jovica Stojanović, izjavio je da je krivična prijava protiv direktorke ZZJZ Milene Mišić neosnovana, jer je zdravstvena inspekcija ranije utvrdila da doktor koji je angažovan na privremenim i povremenim poslovima u decembru ima lekarsku licencu.

Doktor Milutin Djurić je verovatno lično pogođen što nije baš on angažovan, pa je posegao za krivičnom prijavom.

Navodi iz prijave su neistiniti, jer je zdravstvena inspekcija proverama utvrdila da je sve urađeno po propisima – kazao je Stojanović u izjavi za portal Vranjskih.

Podneta krivična prijava protiv direktorke ZZJZ

On je dodao da Novi sindikat ZZJZ „u potpunosti podržava postupak i motive direktorke“, tim pre što je ona na kolegijumu sa reprezentativnim sindikatima unapred obrazložila razloge za angažovanje lekara.

Ona se prilikom angažovanja tog lekara rukovodila racionalnim i stručnim razlozima i mi smo se kao sindikati sa njenom namerom složili.

Naime, zbog priliva velikog broja migranata, imali smo povećani obim poslova prema resornom ministarstvu, a angažovani lekar je uzet sa biroa upravo iz razloga jer je već imao iskustva u radu sa migrantima u kampu u Preševu.

To ga je favorizovalo u odnosu na druge lekare, pa i na Djurića – naveo je Stojanović.

SNS: Ne kadrovišemo u Zavodu za javno zdravlje

U ZZJZ se kalkuliše da bi doktor Milutin Djurić mogao dobiti kontraprijavu zbog navodnog „lažnog prijavljivanja“.

Djurić, inače lekar opšte prakse iz Vranja, podneo je krivičnu prijavu protiv direktorke ZZJZ Milene Mišić zbog navodne „zloupotrebe službenog položaja“.

   • Ostavi komentar