STOJANOVIĆ: Problem zakazivanja pregleda u ZC postoji, izgovori menadžmenta neprihvatljivi

Eko Taxi Vranje

Konstatovano je da su određene dijagnostičke metode u prvih šest meseci 2016. godine urađene ispod planiranog obima: Jovica Stojanović (Foto: Vranjske)

Doktor Jovica Stojanović iz Centra za analizu i planiranje Zavoda za javno zdravlja (tela koje se bavi kadrovskim pitanjima na nivou ZC), izjavio je za portal Vranjske da je na jednom sastanku kolegijuma bolnice sa predstavnicima Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) konstatovano da problem zakazivanja pregleda na nivou Zdravstvenog centra Vranje postoji.– Konstatovano je da su određene dijagnostičke metode u prvih šest meseci 2016. godine urađene ispod planiranog obima.

Zatražili smo od ljudi sa odeljenja da iznesu razloge zbog kojih se dešava izvršenje ispod plana.

Oni su dali neka objašnjenja, ali smo konstatovali da se ne može kao izgovor prihvatiti „nedostatak stručnog kadra“, jer je plan i rađen na bazi raspoloživih, postojećih kadrova i obima izvršenog posla u prethodnim godinama – kazao je Stojanović za naš portal.

On je dodao da se svaki plan, ako je zacrtan, mora ispuniti.

– Iz sektora gastroskopije i kolonoskopije, koji su kritikovani, odgovoreno je da im aparati povremeno ne rade, da servisiranje potraje, da su neki tenderi pali, da sve to utiče na obim izvršenja.

Zaključeno je da ni to ne može biti prihvaćeno kao izgovor, jer se mora voditi računa o tome da se takvi epilozi izbegnu na vreme.

Primedbe su u jednom periodu postojale još jedino na odeljenju Opšte hirugije, dok je kod ostalih sve na nivou planiranog kada je reč o specijalističko-konsultativnim pregledima – kazao je Stojanović čija je služba odgovorna za planiranje, praćenje i realizaciju planiranih obaveza u ovdašnjem zdravstvu.

Portal „Vranjske“ je prošle sedmice objavio da se ZC Vranje nalazi na neslavnom trećem mestu u Srbiji po pritužbama pacijenata u vezi sa zakazivanjem specijalističkih pregleda.

D. Dimić   • Ostavi komentar