STOJANOVIĆ: Licemerno kadrovisanje naprednjaka u ZZJZ

Eko Taxi Vranje

Smena v.d. direktorke dr Milena Mišić je samo „još jedan čin partijskog kadrovisanja lokalne vladajuće političke klike“, izjavio je predsednik Novog sindikata u Zavodu za javno zdravlje u Vranju (ZZJZ) Jovica Stojanović.– Poslovna politika dr Mišićke dala je odlične rezultate u prethodnom periodu.

U ZZJZ je došlo do znatnog poboljšanja međuljudskih odnosa, formirani su najbolji timovi u svim delatnostima čime je podignuta efikasnost i ekonomičnost u radu u svim domenima.

Istovremeno su znatno poboljšani nivo i kvalitet zdravstvene zaštite korisnicima sa teritorije celog okruga.

Lečenje bolesne firme

Time je Ustanova na kraju 2016. godine, to s ponosom ističem, uspela da namiri sva dugovanja prema zaposlenim radnicima (šest mesečnih zarada) i dobavljačima, ali i da ujedno stvori prve uslove za inoviranje sredstava za rad, što se simbolično ogleda u nabavci dva nova automobila za rad na terenu – rekao je Stojanović za štampano izdanje Vranjskih od četvrtka.

On je dodao da je smena Mišićke samo „nastavak destruktivne politike koja dugi niz godina uništava zdravstveni sistem Srbije, Grada Vranja i svih opština u Pčinjskom okrugu“.

SNS: Ne kadrovišemo u Zavodu za javno zdravlje

– Licemerno je bilo što aktuelna gradska vlast u Vranju, oličena u SNS, tokom celog v.d. statusa dr Milene Mišić nije dozvolila raspisivanje javnog konkursa za izbor direktora preko Upravnog odbora, gde su sve vreme imali većinu.

Njima nije bio potreban neko ko će biti izabran na konkursu, već neko ko će stalno biti u v.d. statusu, kako bi se na terenu lakše ostvarivali partijski i lični interesi.

Sve se ovo odvija kao u nekom velikom fudbalskom klubu koji je osvojio šampionsku titulu, a onda mu „pametna uprava“ smeni trenera – zaključio je Stojanović.  • Ostavi komentar