Stojančić: Politizacija tužilaštva

Eko Taxi Vranje

Branimir Stojančić, bivši većnik za socijalna pitanja i aktuelni sekretar vranjskih socijalista, podizanje optužnog predloga zbog sumnje da je izvršio krivično delo nenamenskog trošenja budžetskih sredstava ocenjuje kao „novi politički stil i način rada aktuelne vlasti“.– U optužnom predlogu Osnovno javno tužilaštvo stavlja na teret da sam tokom 2013 i 2014. godine nenamenski portošio budžetska sredstva zato što sam sa pozicije jednokratne pomoći isplatio lica koja su bila radno angažovana, što je ista pozicija, to jest, konto, pa ne stoji da sam oštetio budžet Grada, jer su ta sredstva već izdvojena u budžetu za socijalne namene – objašnjava Stojančić.

Preko komiteta

Bivši većnik i aktuelni sekretar vranjskih socijalista napominje da Državna revizorska institucija prilikom češljanja dokumentacije nije našla nijednu primedbu na njegov rad kao većnika za socijalna pitanja, pa ocenjuje da se radi o novoj vrsti političkog pritiska aktuelne na prethodnu vlast.

– Politika u ovom slučaju ima umešane prste, to je način rada sadašnje vlasti koji će im se obiti o glavu – poručuje Stojančić.

Sažaljenje po hitnom postupku

On je saopštio da je u vezi ovog optužnog predloga pred Osnovnim sudom u Vranju 17. decembra održano prvo, pripremno ročište, a da je naredni pretres pred pomenutim sudom zakazan za 17. januar ove godine.   • Ostavi komentar