Stojančić: Leskovački naprednjaci probojniji od naših

Eko Taxi Vranje

– Lokalna naprednjačka vlast u Leskovcu iz republičkog budžeta dobija mnogo više nego vranjska – tvrdi socijalista Branimir Stojančić.On u izjavi za portal Vranjske objašnjava da Vranje u 2017. godini od Republike planira ukupan transfer u iznosu od 589 miliona dinara, a Leskovac 1,386 milijardi.

Odbornik i sekretar Gradskog odbora vranjskih socijalista pita aktuelnu vlast u Vranju zašto je susedni Leskovac mnogo probojniji prema centralnoj vlasti i uspešniji u privlačenju finansija iz budžeta Republike.

– Ako uporedimo budžete dva grada, videćemo da nama susedni Leskovac ima budžet za narednu godinu u visini od 3,5 milijardi dinara, a Vranje nešto iznad tri milijarde, ali oni u odnosu na Vranje planiraju dva i po puta veća transferna sredstva od Republike, što govori da su mnogo zahtevniji i probojniji prema Vladi Srbije od aktuelne vlasti u našem gradu – primećuje Stojančić.

Podsećamo, budžetom za narednu godinu planirano je da Grad Vranje na ime nenamenskog transfera dobije od Republike 396 miliona dinara, a na ime namenskog transfera 193 miliona.   • Ostavi komentar