Stojančić: Jonuze, pored postojećih, nisu nam potrebni novi zidoviNe ulazeći u ispravnost politike Srba sa i na Kosovu i Metohiji i njihovim metodama za političko osvajanje slobode i prava na dostojanstven život, postavljam pitanje dosadašnje političke borbe Jonuza Muslija, kaže se u reagovanju Branimira Stojančića, odbornika Skupštine Grada Vranja. 

Da li je gospodin Musliju analizirao svoje dosadašnje političko zalaganje, i njegov doprinos „etničkom čišćenju“ odnosno sprečavanju istog, da li su građani Preševa, Bujanovca i Medveđe, bez obzira na političku, versku i etničku pripadnost, imali vremena, strpljenja i mogućnosti da procene i ocene dosadašnje aktivnosti, zalaganja, efekte i rezultate te političke borbe gospodina Jonuza Muslija, pita Stojančić.

 

Dovoljno je prošetati ulicama Preševa, Bujanovca i Medveđe i uveriti se u efekte te politike, zidova, konfrontizma, tradicionalizma, videti zamrlu privredu, poljoprivredu, infrastrukturu, videti uzroke odlaska, gubitka nade i nedostatka evropskih i svetskih ideja, ističe Stojančić.

 

Nedostaje najbitnije pitanje koje svi moramo da postavimo, pa i gospodin Musliju: „kako sam ja doprineo ovome“. Uveriti se da nema potrebe za novim zidovima, već su podignuti, pogrešnom politikom države Srbije i pogrešnim izborima građana albanske i srpske nacionalnosti na ovim prostorima, naglašava Branimir Stojančić.

Musliju: Ukoliko se ne ukloni zid u Mitrovici, postavićemo naš zid kod Preševa

Uvek kada zamagljena ideologija, nacionalizmi, jeftina politička propaganda i „dvostruki aršini“ uđu na vrata, stručnost, kompetentnost, iskrenost, pobegnu kroz prozor, zaključuje odbornik vranjskog parlamenta.

 

Borba za parole umesto projekata, borba za sukobe svih vrsta umesto dijaloga, približavanja i upoznavanja dovodi do podizanja zidova, udaljavanja, siromaštva u svim oblicima i „etničkog čišćenja“.

 

Jonuz Musliju: Etničko čišćenje u Preševskoj dolini

Potrebno je preispitati sebe gospodine Musliju i preispitati ideje za koje se borite a one očigledno dovode do onoga što u svojim istupima prozivate.

 

Vreme je da građani Preševa, Bujanovca i Medveđe, bez obzira na političku, versku i nacionalnu pripadnost preispitaju svoje izbore, zaključuje Branimir Stojančić u svom reagovanju na poslednje izjave Jonuza Muslijua.

 

Predsednik Nacionalnog veća Albanaca i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, Jonuz Musliju komentarišući zid kod mosta na Ibru, nazvao je „neprihvatljivim za građane „Preševske doline“ i izjavio da „ukoliko zid u Mitrovici ne bude uklonjen onda će se ista stvar desiti i u Preševskoj dolini“.

 

„I mi ćemo postupati na isti način. Evropa ne može postupati po dvostrukim standardima, jednim za Srbe, a drugim za Albance“, izjavio je Jonuz Musliju.

 

Skoro je na Samitu albanske dijaspore u Tirani govorio o „etničkom čišćenju“ koje se „od strane srpskog režima sprovodi nad stanovnicima Preševske doline, pa se na zapadu trenutno nalazi oko 50.000 Albanaca iz Preševske doline, od čega 20.000 u Švajcarskoj.“

 

Branimir Stojančić

odbornik Skupštine Grada Vranja

   • Ostavi komentar