STIŽU KINEZI Potpisan memorandum o geotermalnim istraživanjima u Vranjskoj Banji

Eko Taxi Vranje

Istraživanja će trajati mesec i po dana i biće krunisana izgradnjom elektrane bazirane na obnovljivim izvorima energije: potpisivanje memoranduma u Vranjskoj Banji

Predstavnici kineske kompanije „Betek risorzis“  i JP „Uprave Banje“ potpisali su Memorandum o razumevanju, na osnovu koga će uslediti testiranje postojećih bušotina i ispitivanje geotermalnih potencijala u Vranjskoj Banji.



Potpis na ovaj dokument, čiji je osnovni cilj izgradnja geotermalne elektrane, stavili su direktor kineske kompanije Djinšui Džao i direktor „Uprave Banje“ Ivica Milenković, koji su u svom obraćanju naglasili značaj ovog projekta.

Projekat ispitivanja postojećih bušotina i potencijala predstavljen je Ministarstvu rudarstva i energetike, a dogovor je da se vodi računa o obostranim interesima.

– Potpisivanje memoranduma predstavlja početak jedne uspešne saradnje koja će biti krunisana ugovorom.

Vranjska Banja ima velike potencijale za razvoj.

Prisustvom jedne ovakve kompanije otvaraju se mogućnosti za intenzivniranje turističke ponude i ekspanziju poljoprivrede, ali i dolazak novih investitora – naglasio je posle potpisivanja memoranduma gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Plan je da istraživanja traju mesec i po dana i da Vranjska Banja u dogledno vreme dobije elektranu baziranu na obnovljivim izvorima energije.

Projektovani kapacitet elektrane je dvadeset megavata.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su narodni poslanik Slaviša Bulatović i rukovodstvo Gradske opštine Vranjska Banja. 

Vranjske



  • Ostavi komentar