STEVANOVIĆ: Nenamenski transfer od 430 miliona pusta želja vranjske vlasti

Eko Taxi Vranje

Ministarstvo finansija samo izuzetno odobrava velike iznose: Dragoljub Stevanović (Foto: Vranjske)

Bivši zamenik gradonačelnika Vranja Dragoljub Stevanović, reagujući na informaciju da nova gradska vlast, predvođena naprednjacima, očekuje pomoć Vlade Srbije za popunu rupe u budžetu od 430 miliona dinara, kazao je za portal Vranjske da je to „pusta želja“ aktuelnih vlastodržaca.– Gradska vlast priželjkuje nenamenski transfer u iznosu od 430 miliona dinara, što je po mom mišljenju neostvariva želja u aktuelnom trenutku.

Jer, premijer Vučić „grmi“ na pojedine naprednjačke gradove i opštine zbog rasipničkog trošenja novca poreskih obveznika i nerealne projekcije budžeta za tekuću i narednu godinu – obrazložio je svoj stav Stevanović.

On je objasnio da je „najvažnija funkcija nenamenskog transfera održavanje likvidnosti budžeta lokalnih samouprava i postizanje ravnoteže između prihodne i rashodne strane budžeta“.

– Samo izuzetno se odobravaju veliki iznosi od strane Ministarstva finansija, zbog čega sam skeptičan u pogledu odobravanja 430 miliona Vranju – kazao je Stevanović u izjavi za portal Vranjske.

Gradski većnik za budžet i finansije Ivan Stanković kazao je u ponedeljak da se za popunu budžetskog minusa od 430 miliona dinara gradska vlast uzda u pomoć Vlade Srbije.

S. Kostić  • Ostavi komentar