STEFAN STOJANOVIĆ SLEŠ: Pica sa Tasovcem

Eko Taxi Vranje

Stefan Stojanović, rođen je 1992. godine u Vranju. Završio je OŠ „Vuk Karadžić“, potom i Tehničku školu, sobraćajni smer. Upisao je i završava Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, departman likovna umetnost, odsek grafički dizajn.Učestvovao je na brojnim festivalima. Između ostalog, i u projektu preko Ministarstva kulture na ocrtavanju holova zgrada. Na Odeljenju za ginekologiju u Domu zdravlja u našem gradu, slikao je dečije teme, držao nekoliko samostalnih radionica i izložba za grafite.

Bili ste angažovani od strane Ministarstva kulture Republike Srbije?

– U sklopu projekta Mikser haus, sa grupom umetnika, oslikavao sam hol zgrade Ministarstva kulture 2015. godine. Rekli su nam da svako od nas crta ono što voli. Moj crtež je bio rečna riba koja je svima ličila na soma, isprepletanog slovima. To je bilo jedno lepo iskustvo. Sa tadašnjim ministrom Tasovcem i njegovim kolegama jeli smo zajedno picu, svi umazani bojama. To je nešto što ostane malo duže iza vas. Tako se u Beogradu čulo za mene, dok ljudi ovde za mene ni ne znaju.

Nikada niste bili angažovani od strane gradske vlasti?

– Možda jer se nijednoj strani nisam priklonio, pa nisam interesantan. Radio sam preko nevladinih organizacija, nikako drugačije.

Šta biste promenili u Vranju?

– Svest kod onih koji bi prečicom da dođu do direktorske fotelje. I koji se podsmevaju ako neko pere čaše ili konobariše pokušavajući da zaradi pare. Ovde radi savršeno dobro svaki kafić i apoteka. Da li smo toliko bolesni ili „navučeni” na kafu, ne znam šta se dešava. Nešto, jednostavno, nije u redu.

Komletan tekst pročitajte u štampanom izdanju Vranjskih.  • Ostavi komentar