STANKOVIĆ: Ne zatvara se fakultet u Bujanovcu

Eko Taxi Vranje

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog  tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, demantovao je vest da će Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu biti zatvoreno zbog nedostatka sredstava.Sredstva za finansiranje ovog Odeljenja odvojena su u budžetu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao nadležnog ministarstva, i ni na jedan način nije ugroženo funkcionisanje ovog odeljenja“, kaže Stanković u saopštenju ovog tela Vlade Srbije.

On takođe podseća da se nastava na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu realizuje na dva jezika, a da je drže profesori iz Subotice, na srpskom i njihove kolege sa državnog Univerziteta iz Tetova na albanskom jeziku.

„Dakle, ova vest je netačna, tendenciozna i služi u dnevne političke svrhe. Namera je da unese nemir među studente i profesore i poremeti rad jedne stabilne ustanove“, navodi Stanković.

Vest o zatvaranju Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Odeljenja u Bujanovcu, pre dva dana je objavio fantomski portal Bujanovci.net, iza koga, prema nepotvrđenim informacijama, stoji Demokratska partija Albanaca iz Bujanovca.

R. Irić

 

   • Ostavi komentar