Stanje povređenog vojnika iz Niša stabilno

Eko Taxi Vranje

Nije poznato zašto je autobus ispred mosta kod Vladičinog Hana skrenuo levo od magistrale i survao se sa brežuljka na priključnu traku ,

Trinaest osoba je lakše, a jedna teže povređena, epilog je današnje saobraćajne nezgode kod Vladičinog Hana, kada je autobus, koji je prevozio tridesetak pripadnika 4. brigade Kopnene vojske iz smera Niša ka Vranju, iz nepoznatih razloga oko 6.20 časova sleteo s magistralnog puta kod Vladičinog Hana.Prema poslednjim informacijama, niko od povređenih nije životno ugrožen, a u najtežem stanju je M.N. (1968) iz Niša koji je prilikom sletanja autobusa zadobio povrede glave, prelom rebara, ramene kosti i potkolenice, zbog čega je iz Vranja prebačen u Klinički centar u Nišu gde je primljen pre podneva.

Prema poslednjim informacijama iz Niša, njegovo stanje je stabilno, potvrdio je direktor KC Niš prof dr Zoran Radovanović za nacionalne medije.

„Pacijent je primljen sa prelomom obe kosti desne potkolenice, ima prelom leve klavikule, serisjki prelom rebara sa leve strane od drugog do petog rebra, ima ozbiljnu povredu glave.

Radi se o epiduralnom hematomu, sa frakturom kostiju baze lobanje i frakturom temporalne kosti.

Povrede kod pacijenata sa frakturom lobanje i epiduralnim hematomom su ozbiljne.

Nakon skenera glave, utvrđeno je da se hematom ne povećava.

On je u teškom stanju, ali je stabilan„, rekao je dr Radovanović za dnevni list „Blic“.

Za sada bez reakcije iz Kavim-Jedinstva na saobraćajnu nezgodu

Lakše (povrede glave, grudnog koša) i teže povređeni (jedan sa prelomom rebara), prebačeni su kolima Hitne pomoći iz Vranja, Surdulice i Vladičinog Hana najpre u Zdravstveni centar u Vranju.

Nakon pružene prve pomoći, trojica vojnika prebačena su u Vojnu bolnicu u Nišu, trojica u Klinični centar u istom gradu, a lakše povređeni vojnici u ambulantu vojnog garnizona u Vranju.

Uviđaj su obavile saobraćajna i vojna policija, te nadležni tužilac, a tek se očekuje da bude saopšten uzrok nezgode i okolnosti pod kojima je autobus vranjskog „Kavim-Jedinstva“ skrenuo na levu stranu kolovoza (vidi slike), a potom i van magistralnog puta na relaciji Niš – Vranje.  • Ostavi komentar