SREBRO na Olimpijadi za vranjskog maturanta

Eko Taxi Vranje

Maturant vranjske Gimnazije Miša Stanković osvojio je srebrnu medalju na Internacionalnoj Olimpijadi iz geografije, u kategoriji juniora.Takmičenje je održano od 23. do 28. iz tri dela: pisanog testa, terenskog rada i multimedijalnog.

– Žao mi je što neću moći zbog propozicija takmičenja da učestvujem na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja će se naredne godine održati u Istanbulu. Lep i veličanstven je osećaj vratiti se sa medaljom oko vrata. Zahvaljujem se mojim profesorima iz Gimnazije koji su mi pružili znanje i podršku – rekao je Stanković

Njegova mentorka bila je profeorka Gimnazije Vesna Bogdanović.

– Miša već tri godine učestvuje na Republičkom takmičenju iz geografije gde i svake godine ima plasman. Ove godine se plasirao i na Olimpijadu i bio u timu koji predstavljao Srbiju. Ovo je najveći uspeh koji je do sada osvoji moj učenik , osvojivši srebrnu medalju – rekla je Bogdanovićeva.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković napomenula je da je Stanković „prvi učenik gimnazije koji je svojim uspehom pomerio granice u takmičenju iz Geografije“.

– On je pokazao i dokazao da znanjem i stalnim i aktivnim uključivanjem uspeh je ostvariv, ukoliko su svestranost i istraživački duh potreba za saznanjem i učenjem.Miša je otvori novu stranicu najuspešnijih vranjskih gimnazijalaca – rekla je Mišić Stanković.

NIV  • Ostavi komentar