SRAMOTA NOVE VLASTELE: Pored Bulatovićeve i ĐOŠINA ćerka u Rusiji

Eko Taxi Vranje

Vranjski gimnazijalci otputovali su u utorak od 18 časova za Rusiju, gde će u narednim danima biti gosti akademije „Šuhov“.Izbor učenika za putovanje u Rusiju krajnje je kontroverzan, a posebnost čitave priče da je direktorka Suzana Mišić Stanković dozvolila da se dvoje planirane dece za putovanje u Rusiju izbace sa spiska, a da se na njihovo mesto instaliraju ćerka narodnog poslanika Slaviše Bulatovića i njena drugarica.

No, i tu ima iznenađenja – ta drugarica je, verovali ili ne, ćerka Gorana Đorđevića Đoše, sekretara GrO SNS i direktora vranjskog «Vodovoda»!!!

Ovu sramnu rabotu još bolje odslikava i činjenica da obe navedene učenice uče francuski, a ne ruski jezik!

Ali, očigledno, naprednjačka sila Boga ne moli, može im se, i oni, zloupotrebljavajući i poverenje naroda i glasove građana, i državne institucije i sve što mogu, šalju svoju decu gde im se prohte, a na štetu običnih učenika, čiji roditeji nisu „neko“.

Sve je išlo po naprednjački uhodanom redu ove nove vlastele: Bulatović je pritisnuo direktorku Gimnazije Suzanu Mišić Stanković, ona profesorku ruskog jezika, a ova je po diktatu neprilika «skratila» spisak putnika za Rusiju za dvoje učenika drugog razreda, napravljen mesec dana ranije, a umesto njih na spisak nedelju dana pre puta ubacila ćerku Bulatovića i Đorđevića!!??

– Bulatović nije imao srca da ne ispuni i Đošinu želju da i njegovo dete vidi Rusiju, a za činjenicu da je dvoje gimnazijalaca skinuto sa spiska, e za to opet nije imao srca – obrazlaže sagovornik InfoVranjskih.

Po sagovorniku InfoVranjskih, «događaj sa zamenom dece putnika za Rusiju najveći je blam i sramota vranjske Gimnazije u njenoj ne uvek slavnoj istoriji»!

Ispada ne samo da Đošina ćerka ima drugaricu koja može da joj podari uspelu valorizaciju želja i prohteva, već da i tata ima takvu drugaricu – Suzanu Mišić Stanković!

Postavlja se i pitnje finansiranja čitave priče. Biće tu nove zloupotrebe, ako je recimo put delom finansiran novcem „Vodovoda“.

Onda bi ispalo da građani ssvojim novcem šalju gimnazijalce u Rusiju, a da jedino Bulatović i Đorđević od toga imaju ličnu korist.

No, kako se saznaje, većina potrebnih sredstva obezbeđena je preko policijskih veza određenih vranjskih inspektora u Rusiji.

S. Kostić – SSB  • Ostavi komentar