Sramno sakupljanje političkih poena na BOLESNOJ DECI

Eko Taxi Vranje

Gradska vlast u Vranju na sa zvona obelodanila je, preko plaćeničkih medija, svoju nameru da i ove godine novac budžetom planiran za organizovanje javnog dočeka nove godine preusmeri u Fond za lečenje teško obolele dece.Lepa namera, da nije onog „i ove godine“.

Malo istraživanje pokazalo je da se ovde doček Nove godine na otvorenom ne organizuje od 2011. godine, a da je ovo najmanje četvrti budžet koji pare za besmislene zabave prenosi u vrlo potrebne i često neophodne svrhe.

I ovo bi bilo hvale vredno da nije urađeno na način na koji je urađeno.

Naime, da je ovo prvi budžet u kome tek u decembru vlast misli na svoje bolesne sugrađane, čak i najveći skeptici bi morali da im odaju zahvalnost.

Ali, ne, ovo je četvrti budžet u kome se sredstva troše na ovaj način.

Uprošćeno, vlast u januaru zaboravi na bolesnu decu, pa ne odvaja pare za njih, ali ih se seti u decembru, kada na sva zona objavljuje da brine o deci tako što pare koje su sami planirali za pevlajke sada usmeravaju u Fond za njihove potrebe.

Pa ih ponovo zaborave kad prave novi budžet, jer budžetom odvajaju pare za novogodšnji cirkus, pa ih se opet sete u decembru, i tako četiri puta.

Ovakvo besramno, tužno, i na kraju jadno političko ponašanje ovim vlastima nije prvina, ali njihovo uporno insistiranje na nekakvoj sopstvenoj ispravnosti i brizi za decu zaista izaziva gađenje, i to snažno.

Kako vas, sve zajedno, nije samota da političke poene sakupljate baš na bolesnoj deci? Sramno!

Nije valjda da ste ponovo, budžetom koji ste usvojili pre neki dan, predvideli doček na otvorenom, pa ćete te pare, kada dođe vreme, ponovo do kraja godine preusmeriti bolesnoj deci?

A zašto pa i da ne? Moral nije vaša kategorija, čak ni u tragovima.

SSB  • Ostavi komentar