SPS: svi protiv svih

Eko Taxi Vranje

Kako Vranjske saznaju, u toku su Velika previranja u vranjskom SPS pred sutrašnje odlučivanje gradskog odbora o predlogu Izvršnog odbora za smenu Negovana Stankovića i deložiranje sa svih funkcija u vranjskom odboru SPS kao i predstavljanju u Beogradu.Dobri poznavaoci prilika kažu da su se telefoni usijali, da je lobiranje nikad jače  i da je tajna diplomatija u ikada aktivnija. 

Podsećamo da je još letos krenulo da se kuva sa tajnim dolascima Milomira Premovića, šefa kabineta Ivice Dačića u partiji i po mnogima najodanijeg Dačićevog savetnika. 

Tada su zaobiđeni čelnici vranjskog SPS i igralo se na proverene saradnike Negovana Stankovića,  a o čemu se razgovaralo i dalje je tajna.

 Podsećaju dobri poznavaoci prilika na lokalu da i prilikom posete Branka Ružića, još jednog bliskog saradnika Ivice Dačića, dvojica čelnih vranjskih socijalista Zoran Antić i Branimir Stojančić, ne samo što nisu bili na sastanku, nego nisu bili ni u Vranju, da li je poseta bila slučajno organizovana baš kada se ovaj dvojac, kojeg mnogi okrivljuju za loše izborne rezultate van Vranja, da li u tome ima simbolike koju je Ružić pokazao još tada. 

Nakon toga su krenuli zahtevi za smene u vranjskom odboru i pritisci za podnošenje izveštaja o radu i daljim aktivnostima odbora.

 Vranjski socijalisti nikada nisu bili ovoliko uzdrmani i razjedinjeni, nikada umorniji od unutarstranačkog sudara, a kažu da i ovaj sukob prevazilazi poznate između Simpove i Jumkove struje, koji je tada morao i sam Slobodan Milošević da smiri intervenišući.

Mnogi se pitaju da li ovaj udar Antića na dojučerašnjeg zaštitnika, koji mu je štitio leđa u Beogradu i kojeg je lično Antić forsirao, kao branu uticaju Miroljuba Stojčića, ima veze sa Antićevim pravljenjem prolaza za funkcije u Beogradu, možda baš one koje drži Negovan, pošto je Dačić ostao neumoljiv da Antića pozove u svoje ministarstvo.

 

Dobri poznavaoci prilika kažu da i pored prvog boda na sednici Izvršnog odbora SPS Vranje, još ništa nije rešeno i da nikada nije neizvesniji ishod. 

To se pokazalo i na jučerašnjoj sednici Skupštine Vranja, kada je odbornička grupa SPS po prvi put sedela i nastupala razjedinjena, što odbornici iz redova socijalista nisu hteli da komentarišu i upućivali su nas na šefa odborničke grupe Zorana Antića.

Sukob je evidentan u svim sverama i svako sa svakim. Stojančić se sukobio sa Negovanom, Brankom Ružićem, Sašom Antićem i Ivicom Tončevim, u lokalu kažu da čvrsto drži svoje pozicije i izbegava ulazak u sukobe sa socijalistima, pritom ne štedi naprednjake i njihove satelite. 

Antić bije bitku sa lokalnim funkcionerima u svom odboru koje je do juče forsirao i postavljao na funkcije, a pritom drži liniju prema vrhu stranke. A naprednjaci sa bezbedne distance samo posmatraju i seire.

   • Ostavi komentar