SPS: Kome li se privoleti carstvu?

Eko Taxi Vranje

Srđan Dekić, koordinator u GrO SPS u Vranju, pridobio je za sebe i svoju struju u redovima vranjskih socijalista «omladinca» Stefana Stankovića na taj način što ga je ostavio da radi u PIO Fondu gde je direktor, a gde je Stanković bio pripravnik, saznaju InfoVranjske.– Predsednik omladine SPS Stefan Stanković bio je kadar Zorana Antića, predsednika GrO SPS. Odradio je posao pripravnika u PIO Fondu, Filijala Vranje, ali ga je direktor ovog državne ustanove pridobio za svoju frakciju, jer ga je ostavio da radi u PIO Fondu, prebacivši ga u pisarnicu – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, Stanković je odmah „preverio“ dotadašnje patrone u SPS i postao Dekićev fan.

– Izborom trojice koordinatora, među kojima se našao i Dekić, oslabljene su pozicije Zorana Antića, a u pridobijanju socijalista za svoju struju, Dekić je pribegao oprobanom metodu. On je pripravnika Stankovića ostavio da radi u pisarnici PIO Fonda i tako se ovaj «skojevac» opredelio za «zemaljsko carstvo Dekićevo», a odbacio «nebesko carstvo Antićevo» – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju poručuje da je Dekić iskoristio funkciju direktora državne ustanove u partijske svrhe, ali da se mlađani Stanković, ipak, malo „zaigrao».

– Mlad je pa nije dovoljno razmislio, smetnuo s uma da je zemaljsko za malena carstvo, a nebesko uvek i do veka – šali se, ali i upozorava sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar