SPS: Dve FRAKCIJE – dve izborne liste

Eko Taxi Vranje

Lista za lokalne izbore, između ostalih, uzrok je sukoba u GrO SPS u Vranju između suprostavljenih frakcija, «trojke» koordinatora i socijalista odanih aktuelnom predsedniku Zoranu Antiću, saznaju InfoVranjske iz izvora u redovima vranjskih socijalista.– U igri su dve liste, ona koju su sastavili koordinatori Srđan Dekić, Miroljub Stojčić i Miroslav Dejković, i lista koju predlažu Antićevi socijalisti. Ti predlozi se uglavnom ne poklapaju, radi se o kandidatima za izborne liste koji su «naročito probrani» od strane pomenutih grupacija u redovima vranjskih socijalista, pa se očekuje da usklađivanje personala na listama bude Sizifov posao bez nade na konačnu odluku o zajedničkoj izbornoj listi – smatra sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «samo jedan problem u sastavljanju izbornih lista je zajednički za obe frakcije».

– Obe liste trenutno broje po 35 do 40 imena, dakle, nedostaju kandidati do broja 65 koliko treba da bude odborničkih kandidata za Skupštinu Grada Vranja koja broji 65 odbornika. Zato se grozničavom brzinom traže ljudi, pozivaju stari socijalisti koji godinama nisu pozivani, a sve sa ciljem da se liste popune do famozne brojke od 65 kandidata – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju upozorava «da se lako može desiti da centrala partije «preseče» sastavljanje liste u Vranju».

– Prema trenutnom stanju zavađenih frakcija nema nade da se napravi jedna zajednička izborna lista, pa zato ne isključujem mogućnost intervencije iz partijskog vrha. Objektivno i iskreno, to očekujem sa stopostotnom sigurnošću, toliko su unutarpartijski odnosi u Vranju zaoštreni – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar