SPS – „apsolutna opozicija“

Eko Taxi Vranje

,

 „Gradski odbor SPS u Vranju na svojoj redovnoj sednici 22. decembra doneo je odluku da bude apsolutna opozicija vladajućoj koaliciji u Skupštini Grada“, rekao je na otvorenom danu za medije Zoran Antić, predsednik vranjskog odbora Socijalističke partije SrbijeAntić je pred novinarima obrazložio ovakav stav najvišeg organa partije u Vranju, uz napomenu „da je SPS izgubio strpljenje i jednoglasno doneo odluku o svom statusu opozicije u lokalnom parlamentu“.

– Šest meseci smo čekali da se centrale SPS i SNS dogovore o našem učešću u vlasti sa ovdašnjim naprednjacima, ali do tog dogovora nije došlo, pa smo doneli odluku na sednici Gradskog odbora da budemo apsolutna opozicija i tako delujemo u odnosu na vladajuću koaliciju – objasnio je Zoran Antić.

Lider vranjskih socijalista odgovorio je na pitanje novinara da li je centrala partije vršila pritisak na Gradski odbor u Vranju da uđe u koaliciju sa naprednjacima.

– Gradski odbor je samostalno odlučio da SPS bude opozicija u Vranju bez konsultacija sa centralom partije i bez čekanja na „guranje“ od strane partijskog vrha, jer smo shvatili da su vranjski naprednjaci ostrašćeni u mržnji prema socijalistima, a nekorektno prema nama su se poneli i nekadašnji naši koalicioni partneri, PUPS, JS i SDPS – istakao je Antić.

SPS u gradskom parlamentu ima 11 odbornika, ali su u njihovoj odborničkoj grupi još četiri odbornika sa liste grupe građana, pa sa 15 odbornika, po mišljenju Antića, predstavljaju jaku opoziciju aktuelnoj gradskoj vlasti.

   • Ostavi komentar