Sprema se smena na čelu ZC Vranje?

Eko Taxi Vranje

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, uskoro bi mogla biti smenjena sa tog položaja odlukom Ministarstva zdravlja, sve glasnije se priča i među medicinskim osobljem i u SNS-u, partiji kojoj Antićka pripada.– Nekoliko poslednjih kompromitujućih gafova dr Ljiljane Antić i njenih najodanijih «savetnika» prelili su čašu nezadovoljstva u centrali SNS i samom Gradskom odboru. Pokrenuta je diskretna inicijativa za njenu smenu, jer je ugled stranke doveden u pitanje zbog lošeg rada u ZC-u, za koji se zna da je «čedo» naprednjaka i da su oni odgovorni za višemesečnu blokadu računa, poništene specijalizacije i druge propuste aktuelnog menadžemnta – navodi sagovornik InfoVranjskih iz GrO SNS.

Izvor iz ZC Vranje potvrđuje da je direktorka dr Ljiljana Antić pod lupom nadležnih u Ministarstvu zdravlja.

– Poništavanje konkursa za 11 specijalizacija samo je žuč koja je prelila čašu strpljenja u Ministarstvu zdravlja. Veza iz ministarstva navodi da su tamo „mnogo više očekivali od dr Antić“, pre svega, da uloži mnogo veće napore na relaksaciji enormnih dugovanja ZC-a. Uostalom, ona je i imenovana ne da stvara, već da rešava probleme – objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Oba izvora InfoVranjskih, na kraju, potenciraju «da su razlozi za nezadovoljstvo u Ministarstvu zdravlja radom i ponašanjem dr Ljiljane Antić i netačnosti u preporuci za izbor direktorke o njenoj stručnoj spremi, gde je navedena, uz zvanje specijaliste interne medicine i «uža specijalizacija iz gastroenterologije sa hepatologijom», koju aktuelna direktorka jednostano nema.

– Svaki, pa i najobičniji činovnik u Ministarstvu zdravlja zna da u medicini nema užih specijalizacija, već su zastupljene specijalizacije i subspecijalizacije, pa je zbog tog gafa neće spasiti ni većnik Miroljub Stanković Mice, a ni Slaviša Bulatović, lider vranjskih naprednjaka – najavljuje rasplet jedan od izvora Info Vranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar