SPORTSKI SAVEZ Svi čelni ljudi ODLAZE

Eko Taxi Vranje

Bilo nekad: Zoran Antić (levo) odavno je van SS, a najavljuje se da će i Dejan Ivanović uskoro njegovim stopama

Nije prošlo ni tri meseca od poslednje izbore skupštine Sportskog saveza (SS) Grada Vranja, a naprednjačka vlast najavljuje da će tada izabrana vrhuška morati da ode sa funkcija.Na poslednjoj izbornoj skupštini 24. juna ove godine za predsednika SS izabran je Igor Mladenović, dok su istovremeno imenovana tri podpredsednika – Dejan Ivanović za takmičarski sport, Staniša Marković za rekreativni i Martin Djorđijević za školski sport.

Za generalnog sekretara postavljen je Aleksandar Nikolić, a za direktora Dušan Tomić.

Prema nagoveštajima iz gradske vlasti, na sledećoj izbornoj skupštini, koja će se održati početkom oktobra, nijedna od ovih ličnosti više neće biti izabrani na funkcijama u Savezu, jer ih naprednjaci smatraju lojalnima prethodnoj vlasti koju je predvodio SPS.

Bivši gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji je u dva mandata, od 2004. do 2012. bio čelni čovek SS, kaže da je svaki komentar na ovakvu najavu čistke suvišan.

– To je upereno protiv nas Vranjanaca, protiv sporta, pošto sami sebi skidamo glave.

Rušimo postojeće, umesto da ga dograđujemo i popravljamo – kazao je Antić u izjavi za portal Vranjske.

Nenad Djorđević, član Gradskog veća za omladinu i sport, najavio je da će, nakon skupštine u oktobru, uslediti reorganizacija SS.

 – Ostaće samo pet do sedam zaposlenih.

Sportski klubovi finansiraće se projektno i iz tih para će plaćati trenere i ekonome – precizirao je Djorđević.

U prilog svoje teze Antić je naveo primer Leskovca gde je broj zaposlenih sportskih radnika 168, a većnik Djorđević uzvratio podacima iz Beograda gde u Sportskom savezu radi samo sedmoro ljudi.

Pre dve godine u SS Vranja radilo je skoro četrdeset ljudi, ali je taj broj smanjen za devet koji su „prekomandovani“ na rad u Javnoj ustanovi Sportska hala.

S. Kostić  • Ostavi komentar