Sportske igre: TEŠKA nameštaljka

Eko Taxi Vranje

Na sportskim igrama koje se održavaju u Sportskoj hali u Vranju, došlo je do više incidenata. Prvi takav desio se kada je na utakmici između ekipe Bujanovca i Donna Line Šik-a, igrač gostujuće ekipe Aljin Fatim udario sudiju Dejana Stajića. Fatim je izbačen sa turnira, i ekipa Bujanovca je ovaj meč izgubila službenim rezultatom 5:0. Zbog učestvovanja u tuči sudija Dejan Stajić dobio je zabranu suđenja sledeća dva dana.Drugi incident desio se kada su pet ekipa rešili da ne učestuvju na turniru zbog „utiska da se ovaj turnir organizuje kako bi ga ekipa Donna Line Šik-a i osvojila“.

U sappštenju, ekipe su navele da je ovaj turnir namešten i to kod utakmice između ekipe Burago i Dona Linne Šik-a.

Ekipa Donna lina pravi dogovor sa protivničkom ekipom da odigraju nerešeno, kako bi u daljem toku turniri izbegli jače protivnike. – stoji u saopštenju koji su potpisale ekipe.

U saoptešnju ekipe optužuju organizacioni odbor ovog turnira da svesno pomažu ekipi Donna Line.

Oni skraćuju vreme utakmice, umesto da poluvreme traje 20 minuta, po propisima, oni neregularno skraćuju utakmicu, pa se ista igra 30 minuta sa pauzom između poluvremena – stoji u saopštenju.

Na kraju saopštenja pet ekipa uputile su i predlog organizacionom odboru.

U cilju da se ovakve sitacije više ne bi događala, a turnir postajao sve jači, a ne izložen negodovanju svih ljubitelja Futsala, predlažemo da se ekipa Donna Line Šik izbaci sa turnira. – stoji u saopštenju.

Saopštenje su potpisale ekipe Bujanovca, Adria, Vujadin prevoz, Mi to tako i ekipa Taxi Pinokio.

I pored ovog saopštenja na zvaničnoj Facebook strani, Sportske hale Vranje postavljeno je da će se polufinalni mečevi odigrati u subotu, 18. januara, bez obzira na podatak da četvrtfinale nije ni odgirano. Ukoliko se nešto ne promeni do 19 časova, samo će tri ekipe učestovati u ovom polufinalu.  • Ostavi komentar