Specijal: Vučić u Vranju

Eko Taxi Vranje

13:50 Policija i članstvo SNS kod Sportske hale, peru se uliceSaobraćaj u Ulici Priskih komuna prema izlazu iz grada i oko Sportske hale odvija se normalno uoči promocije predsedničkog kandidata Aleksadra Vučića zakazane za 18 sati, javljaju reporteri portala InfoVranjske sa lica mesta.

Na raskrsnicama su raspoređeni pripadnici MUP-a, kao i ispred Sportske hale u kojoj će biti održan skup kojim premijer Vučić počinje predsedničku kampanju iz Vranja.

Pre mitinga Vučić će na Železničkoj stanici u Vranju prisustvovati otvaranju rekonstruisane pruge na deonici Vranjska Banja – Ristovac.

 

 

13:59 Na raskrsnicama policajci, bez gužve u saobraćaju uoči Vučićevog mitinga

Saobraćaj u Ulici Priskih komuna prema izlazu iz grada i oko Sportske hale odvija se normalno uoči promocije predsedničkog kandidata Aleksadra Vučića zakazane za 18 sati, javljaju reporteri portala InfoVranjske sa lica mesta.

Na raskrsnicama su raspoređeni pripadnici MUP-a, kao i ispred Sportske hale u kojoj će biti održan skup kojim premijer Vučić počinje predsedničku kampanju iz Vranja.

Pre mitinga Vučić će na Železničkoj stanici u Vranju prisustvovati otvaranju rekonstruisane pruge na deonici Vranjska Banja – Ristovac.

 

 

14:29 Vučiću raport predala šefica Železničke stanice

Nešto pre 15 sati na železničku stanicu Vranje stigao je premijer Aleksandar Vučić,  koji danas odavde počinje kampanju za predsednika Srbije, javljaju repotreri Vranjskih sa lica mesta.

On će prisustvovati otvaranju rekonstruisane deonice pruge V. Banja-Ristovac, dok je za 18 sati najavljen njegov miting u Sportskoj hali.

Vučiću je „raport“ predala šefica Železničke stanice Blagica Milenković.

Neposredno pre Vučića na stanicu je pristao „promotivni voz“ sa devojkama u narodnim nošnjama, novinarima i stranačkim aktivistima SNS.

Pored bine, koja je postavljena između perona i ulaza na stanicu, premijera Aleksandra Vučića dočekali su gradonačelnik Slobodan Milenković, državni sekretar Dragan Stevanović, Slađan Disić, direktor Simpa, narodni poslanik i šef vranjskog SNS Slaviša Bulatović… 

Kako javljaju reporteri Vranjske Info, događaju prisustvuje nekoliko stotina funkcionera i aktivista SNS.

 

 

14:54 Vučić pre mitinga ruča na Pržaru

Pauzu do početka predizbornog mitinga u 18 sati Aleksandar Vučić iskoristiće za interne razgovore sa lokalnim i okružnom stranačkim funkcionerima – potvrdio je za Info Vranjske Dragan Stevanović, glavni naprednjak juga Srbije.

Kako naš portal saznaje, Vučić će imati radni ručak na Pržaru sa saradnicima i gostima, među kojima je i Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije.

Stevanović nije mogao da potvrdi ovu informaciju.

Vučić je ranije danas na vranjskoj Železničkoj stanici prisustvovao otvaranju rekonstruisane pruge od Vranjske Banje do Ristovca.

 

15:34 Članstvo SNS krenulo na miting

Dva sata pre početka mitinga Aleksandra Vučića, članovi SNS slivaju se kao reke ka Sportskoj hali u Vranju, javljaju izveštači portala InfoVranjske sa terena.

Na više punktova u gradu članovi i simpatizeri naprednjaka okupljaju se i kreću se u grupama od nekoliko desetina, do više stotina ka mestu održavanja mitinga.

Jedna poveća grupa kreće se iz sedišta stranke u Ulici Oca Justina Popovića, glavnom ulicom i Ulicom Moše Pijade prema Sportskoj hali.

Na prostoru oko Sportske hale već se stvaraju veće gužve.

Polako pristižu i radnici iz fabrika u državnom vlasništvu, pre svih Jumka i Simpa.

Sve organizovane grupe naprednjaka nose stranačka obeležja i transparente sa natpisima „Aleksandar Vučić“.

Miting predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića počinje u 18 sati.

 

 

16:05 Na Vučićev miting pristižu autobusi iz Niša, Lebana i Aleksinca

Autobusi  registarskih oznaka Niša, Leskovca, Aleksinca i drugih mesta jugoistočne Srbije sa naprednjacima koji su došli na miting Aleksandra Vučića u Vranju, parkiraju se u Omladinskoj i Radničkoj ulici oko Kompanije Jumko, javljaju reporteri InfoVranjskih sa lica mesta.

„Ovo je odličan potez što predsednik Vučić počinje kampanju iz Vranja kako bi se na taj način rešili nesporazumi koji postoje između vranjskih naprednjaka i socijalista“, rekao je za naš portal neimenovani naprednjak iz Niša, tek pristigao u Vranje.

Reporter portala InforVranjske je na sat i po pre početka mitinga izbrojao četrdesetak autobusa niških, leskovačkih, aleksinačkih i beogradskih tablica, uz napomenu da autobusi i kombi vozila i dalje pristižu u Vranje.

Miting predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića počinje u 18 sati.

 

 

16:10 Blizu 200 članova SNS iz Vranjske Banje krenulo na Vučićev miting

„Tačno 38 putničkih vozila i jedan autobus sa članovima Prvog mesnog odbora u Vranjskoj Banji krenuli su na predizborni miting u Vranje, na kome će se okupljenim građanima obratiti lider naše stranke i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić“, kaže u izjavi za InfoVranjske Tomica Milovanović, predsednik Prvog mesnog odbora SNS u Vranjskoj Banji.

Milovanović napominje „da je odziv članova i simpatizera iz odbora SNS koji pokriva centar Vranjske Banje iznad očekivanja i naglašava da su se njima pridružili i brojni Banjčani“.

„Još nemam podatke, ali sam siguran da će ukupan broj Banjčana koji će doći na miting biti impozantan“, ushićen je Milovanović.

 

 

16:20 Bez socijalista ispred hale do 17 časova

I pored apela gradskog rukovodstva, vranjski socijalisti nisu ni do 17 časova organizovano došli ispred sportske hale na miting Aleksandra Vučića, predsedničkog kandidata SNS koga podržava i SPS,javljaju reporteri InfoVranjskih sa lica mesta.

Policija oko 17 časova blokira saobraćaj ispred sedišta SPS u centru Vranja.

Pretpostavlja se da Ivica Dačić sa lokalnim funkcionerima treba da krene ka Sportskoj hali svakog trenutka.

Zoran Antić, lider lokalnog SPS je na sat vremena pre početka mitinga novinarima rekao da se tek očekuje dolazak socijalista.

Trenutno ispred sportske hale nema nikoga iz lokalnog rukovodstva SPS.

Antić je izjavio za naš portal da će Gradski odbor SPS doći na Vučićev miting, kome će prisustvovati i Ivica Dačić, što je, kako je naglasio, „deo praktične politike te stranke“.

Gradski odbor SPS danas je pozvao članstvo da se dva sata uoči mitinga okupi u blizini sportske hale kako bi podržali „zajedničkog predsedničkog kandidata“.

Antić je dodao i da očekuje „pozitivan rasplet“ dogovora o ulasku u lokalnu vlast SPS koji se vodi na nivou stranačkih centrala.

 

 

16:33 TONČEV: Stižem na miting

„Upravo sam na putu ka Vranju, dolazim na početak Vučićevog mitinga“, najavio je za InfoVranjske Novica Tončev, narodni poslanik i lider SPS Surdulice.

Današnjem mitingu u Vranju, kojim lider SNS počinje kampanju za predsednika Srbije, prisustvovaće i lider SPS Ivica Dačić.

 

 

16:37 Radmila Krstić iz Pirota: Najviše na svetu volim Vučića

„Najviše na svetu volim Aleksandra Vučića i došla sam u Vranje da ga podržim“, rekla je za Vranjske Info Radmila Krstić iz Pirota, članica PUPS-a.

Ona je danas došla u Vranje na početak kampanje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Kako javljaju naši reporteri, uoči početka mitinga u okolini sporske hale parkirano je 50 autobusa i 15 minibuseva iz jugoistočne Srbije.

 

 

16:43 Dačić i vranjski SPS zasedaju u Komitetu uoči Vučićevog mitinga

Vranjski socijalisti u zgradi Komiteta razgovaraju sa rukovodstvom stranke uoči mitinga Aleksandra Vučića čiju predsedničku kandidaturu podržava i SPS, saznaju Vranjske info od sagovornika iz rukovodstva Gradskog odbora stranke.
 
Kako smo danas ranije objavili, članstvo SPS nije se odazvalo apelu rukovodstva da u 16 sati dođe isped Sportske hale radi zajedničkog odlaska na miting.
 
Naš sagovornik nije mogao da nam kaže o čemu se razgovara sa predsednikom stranke Ivicom Dačićem na sastanku kome prisustvuju funkcioneri SPS Žarko Obradović, Aleksandar Antić, Slavica Djukić Dejanović i Djorđe Čabarkapa.
 
Zoran Antić, lider GrO SPS rekao je danas za naš portal kako očekuje pozitivan ishod razgovora o ulasku stranke u lokalnu vlast koju kontroliše SNS.
 
 
 
16:54 Preko 2.000 ljudi iz opština Pčinjskog okruga na Vučićevom mitingu

Iz opština Pčinjskog okruga bez Vranja, na miting Aleksandra Vučića u Sportskoj hali pristiglo je 2.300 članova i simpatizera SNS.

Najviše ih je, prema informacijama portala Info Vranjske, iz Vladičinog Hana i Surdulice, a najmanje iz Preševa i Bosielgrada.

Osamdeset odsto njih je došlo autobusima, a ostatak privatnim vozilima.

 
 
 
17:06 Nekoliko stotina jumkovaca i simpovaca pristiglo na miting

Radnici Jumka i Simpa, njih oko tri stotine prema proceni reportera Vranjskih sa lica mesta, stigli su ispred Sportske hale kako bi dali podršku Aleksandru Vučiću, predsedničkom kandidatu SNS koji u 18 sati mitingom u Vranje počinje kampanju.

Radnici nose transparente sa natpisima „Vučić predsednik, sigurna radna mesta“ i sl.

 

Vranjske su ranije danas prenele izjavu neimenovanog radnika Simpa koji je rekao da će za radnike fabrike biti otvoren poseban ulaz u halu.

 

17:17 Andonov: Vučićev miting skup bašibozuka i magaraca

„Šta ću ja na Vučićevom mitingu na kome prisustvuje i Ivica Dačić koga mi je muka da slušam. Naravno da nisam tamo“, kaže za Vranjske Info Igor Andonov, zamenik gradonačelnika Vranja.
 
Prema njegovim rečima, Socijaldemokratska stranka čiji je ovde lider u lokalnu vlast je ušla sa lokalnim naprednjacima i ne tuču ga se dešavanja na republičkom nivou:
 
„Na zajedničkom mitingu okupio se i bašibozuk i magarci“, kaže Andonov aludirajući na nedavni rat saopštenjima između vranjskih naprednjaka i socijalista.
 
„Nećete doživeti da me vidite tamo“, dodaje Andonov.
Socijaldemokratska stranka (SDS), čiji je Andonov šef u Vranju, je posle lokalnih izbora prošle godine osvojila tri odbornička mandata a on je posato zamenik gradonačelnika.
Lider SDS Boris Tadić je zbog toga raspustio vranjski odbor stranke.

 

 

17:20 Do 17.20 na miting Vučića pristiglo pedesetak autobusa sa strane

Kako javljaju reporteri InfoVranjskih sa lica mesta, do 17 sati na prostoru od benzinske pumpe „Knez Petrola“, pa do poslovne zgrade „Jedinstva“, kroz Omladinsku ulicu, te na parkin g Jumka pristiglo je pedesetak autobusa koji su u Vranje došli iz drugih gradova zbog mitinga predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića.

Autobusi sa članovima i simpatizerima Srpske napredne stranke došli su najvećim delom iz jugoistočne Srbije, iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Vladičinog Hana, Surdulice, ali i iz prestonice.

Miting počinje u 18 sati.

 

17:33 Poštovani predsedniče, stanje je redovno

„Poštovani predsedniče Vlade, nalazite se u železničkoj stanici Vranje.

Stanje redovno, osoblje na svojim mestima.

Na drugom i trećem koloseku nalaze se promotivni vozovi predviđeni za vožnju na rementovanom delu pruge Vranjska Banja – Ristovac.

Na četvrtom koloseku nalazi se voz izvođača radova ruskih železnica.

Želim vam prijatan boravak u našem gradu.

Raport podnela Blagica Milenković, šefica Železničke stanice Vranjska Banja“.

Ovako je izgledao raport koji je premijeru Aleksandru Vučiću, kandidatu za predsednika Srbije na izborima 2. aprila, podnela Blagica Milenković, šefica železničke stanice Vranje, prilikom otvaranja rekonstruisane pruge na deonici Vranjska Banja – Ristovac.

.

 

 

17:45 Dačić oko 17.45 iz sedišta SPS krenuo na Vučićev miting

Šef SPS Ivica Dačić, koji je u popodnevnim časovima održao sastanak sa Gradskim odborom socijalista u Vranju, krenuo je na miting Aleksandra Vučića oko 17.45, petnaest minuta pre početka.

Socijalisti se ranije danas nisu organizovano pojavili ispred Sportske hale, iako su to najavili.

Antić je izjavio za naš portal da će Gradski odbor SPS doći na Vučićev miting, kome će prisustvovati i Ivica Dačić, što je, kako je naglasio, „deo praktične politike te stranke“.

 

17:58 Vučić otpočeo govor oko 18.50 časova

Pred oko 4.000 ljudi u Sportskoj hali u Vranju u toku je miting predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića.

Miting je počeo oko 18.15 sati, sa desetak, petnaest minuta zakašnjenja.

Prvi govornici bili su Marija Obradović (SNS), Dragan Marković Palma i Ivica Dačić koji su pozvali građane da glasaju za Vučića.

Uz Vučića su njegove partijske kolege, Zorana Mihajlović, Zoran Djorđević, Bratislav Gašić, Zoran Babić, Nikola Selaković, Dragan Stevanović Boske…

Tu su i ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Slavica Djukić Dejanović, Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali…

Aleksandar Vučić počeo je svoje obraćanje prisutnima oko 18.50 časova.

 

 

19:32 VUČIĆ: Ne znam da li ću pobediti u prvom krugu

Imamo zajednički cilj, hoćemo jaču, bolju, snažnu i uspešniju Srbiji, hoćemo takvu Srbiju da stvorimo i hoćemo zajednički da se izborimo za nju“, rekao je u Vranju predsednik SNS-a i zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić.

Vučić je na početku svog obraćanja rekao da mu je drago što se u hali u Vranju okupilo toliko ljudi (po slobodnoj proceni i kapacitetu hale bilo ih je oko 4.000), a da mu je još draže što je i više od tog broja ostalo van Sportske hale u Vranju.

Pet minuta nakon toga, izveštači portala InfoVranjske sa lica mesta javili su da oko hale u Vranju uopšte nema ljudi.

„Danas, i pre nego što su izbori raspisani, a prećutkivali smo sve uvrede i klevete, viku i galamu koju su pravili oni koji su učestvovali u najvećoj pljački našeg naroda, danas su pokazali šta žele, ujedinili se oko sopstvenih neistina i laži, i prete nasiljem i destabilizacijom Srbije, da u Srbiji prave Makedoniju, Ukrajinu, ili ne znam već šta“, dodao je Vučić.

Vučić je kazao da ne zna da li će izbori biti završeni u prvom krugu.

„Ne znam, jer vidim kolika sila stoji iza njih, a ta sila nije narod, već svi oni koji bi da naprave nestabilnost i uruše mir i stabilnost koju smo stvarali“, rekao je Vučić.

 

   • Ostavi komentar