SPC odlikovala generala Simovića

Eko Taxi Vranje

Komandantu Kopnene vojske Republike Srbije, general-potpukovniku Milosavu Simoviću uručen je Orden Svetog cara Konstantina na Vidovdanskoj akademiji u Nišu. Ovo visoko priznanje dodelio mu je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve za „pokazano zalaganje za otvaranje službenog prostora u zgradi Kopnene vojske Republike Srbije, kao i delovanje na drugim poljima saradnje sa Eparhijom niškom“.

Orden Svetog cara Konstantina generalu Simoviću uručio je u nedelju uveče vladika Raško-prizrenski i administrator Eparhije niške Teodosije.

Zahvaljujući na odlikovanju Simović je rekao da bog, ljubav, čast, dobrota i istina nikada ne umiru, a Vidovdan je upravo sve to.

– Kosovski boj može pokušati neko da izbriše, ali to je nemoguća misija jer je on u srcima svih Srba i svih ljudi koji poštuju ono što vredi – istakao je Simović.

On je naglasio da „ponekad nekima smeta obležavanje bitke na Kosovu, a ne smeta im obeležavanje bitke kod Vaterloa“.

– Bitke se obeležavaju ili slave zbog pobeda ili poraza, ali pre svega zbog sećanja na ljude koji su dali svoje živote za buduće naraštaje – naglasio je Simović posle uručenja ordena.

Simović je godinama službovao u Vranju i uživao veliku popularnost u narodu. U anketama nedeljnika Vranjske više puta je biran za ličnost godine.

Vranjske  • Ostavi komentar