Spasićemo Medu ako ga sklonimo sa ulice

Eko Taxi Vranje

, ,

Nakon policijskog napada 1. februara, pokrenuli smo akciju prikupljanja novca da bismo sklonili Medu sa ulice i spasili ga od ponovnog hvatanja šintera – izjavila je Tanja Lakićević, predsednica UdruženjaBorba za život“.Iznenadilo je veliko interesovanje građana koji su se javljali i dolazili lično kod nje da doniraju određenu sumu novca Medin smeštaj.

Novac smo prikupili i za dva meseca, samo je problem da nađemo smeštaj. Pošto je veliki pas i ta veličina predstavlja najveći problem, treba nam veliko dvorište i da se javi onaj ko ima takav prostor, odgovarajući za Medu. Mi dajemo pet hiljada dinara, mi dolazimo da ga hranimo, šetamo, čistimo za njim. Sve obaveze preuzimamo isključivo mi iz „Borbe za život“ – istakla je Tanja.
Ona je ispričala priču o Medi, gradskom psu, koji je, kako kaže, prepoznatljiv pas i svima znan u ovom gradu.
On je došao sam pre četiri godine. Niko ga nije doveo, jednostavno se pojavio ovde na šetalištu. Ljudi su počeli da ga hrane, deca takođe, jer je bio mnogo mršav. Proverili smo odmah i saznali da ima čip, bio je u Prihvatilištu u Davidovcu, prošao program CNR – kaže ona.

Čipovan je na grad Vranje, to je gradski pas, pa zbog toga Tanja ne vidi razlog zbog čega ne bi Meda dočekao svoju starost na ulici, kao svaki gradski pas, kad već nije mogao da se udomi.

– Zbog prošlogodišnjeg incidenta, kada je jedan policajac nasrnuo na njega i udarao Medu pendrekom, od tada ne prestaje da laje na uniformu. Ne napada, samo laje. Tako je okarakterisan kao agresivan pas i samo se traži način da ga odvedu u Prihvatilište iz kog se više neće vratiti – ogorčena je Tanja.

Samo iz tog razloga, da bi Meda bio na sigurnom, ponavlja Tanja, potreban je smeštaj za njega. 

Deca ga vole, svi se pozdravljaju s njim i on svakome pruža svoju šapu. Takav pas ne može da bude agresivan, ali nažalost, nisu svi istog mišljenja – zaključuje Tanja Lakićević, predsednica Udruženja „Borba za život“.
   • Ostavi komentar