Sokolovićeva „Demokratija“ u sredu u vranjskoj gimnaziji

Eko Taxi Vranje

Predstava je priča o demokratiji, o ljudskim dilemama, o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo

Udruženje građana „Srbija u pokretu“ organizovalo je izvođenje predstave „Demokratija“, po teksti u u režiji Zijaha Sokolovića, u deset gradova Srbije, među kojima je i Vranje.Zahvaljući saradnji Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju i Media reform centrom u Nišu, predstava će biti odigrana 2. novembra u 19 sati u Svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“.

– Prestava „Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi ,osim kada to baš i nije slučaj – rekla je za portal Vranjske Suzana Mišić, direktorka vranjske Gimnazije.

Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Tokom oktobra, ova predstava je odigrana u Novom Sadu, Beogradu, Leskovcu i Nišu.

S. Cvetković  • Ostavi komentar