Sok od šargarepe protiv opadanja kose

Eko Taxi Vranje

U zimskom periodu opadanje kose je sasvim normalna pojava i, naravno, nikome nije baš prijatno kada ujutru na jastučnici ugleda nekoliko dlaka, pa čak i pramen kose. Dokazano je, da se usled promene godišnjih doba, kod čak 80 odsto žena javlja ovaj problem – izjavila je Danijela Milanović, frizer-kozmetičar.
 Do opadanja kose, kaže, može da dođe i usled rigoroznih dijeta, kada zbog manjka gvožđa dolazi do krzanja noktiju i oštećenja i opadanja kose.

Na pojavu ovog problema, takođe, mogu da utiču i neki jaki lekovi, ali i stres, zbog kog kosa najčešće opada, neredovna ishrana, peglanje kose, preterano zatezanje kose u rep i mnoge druge stvari. Ima puno prirodnih lekova protiv opadanja kose, da ne biste trošili pare na skupe preparate.

– Sok od sveže šargarepe utrljavati u koren kose, držati 15 minuta i lepo isprati. Čajem od sveže ili sušene koprive prati kosu ili koristiti kao tonik. Od ulja bih preporučila arganovo ili ricinusovo. Stavljati na vlažnu kosu na krajeve ili jednom nedeljno umasirati u koren i držati oko pola sata pa dobro isprati – objašnjava Milanovićeva i preporučuje svim ženama i devojkama da kosu ne peru vrelom vodom, već mlakom, više ka hladnoj jer kosa onda ne puca, ima mekoću i sjaj.

   • Ostavi komentar