Sobinčani skoro 40 godina bez vode

Eko Taxi Vranje

Žitelji ulice Vaska Pope u Sobini skoro 40 godina nemaju vodovodnu mrežu, javljaju portalu InfoVranjske ogorčeni stanovnici pomenute ulice u ovom delu Vranja.Meštani Sobine iz ulice Vaska Pope navode «da su još 1984. godine njive pretvorene u gradsko građevinsko zemljište, ljudi su kupili placeve, dakle, ne njive, ali vodovodna mreža još uvek nije izgrađena, pa su sami obezbedili gravitacioni vodovod radi snabdevanja vodom».

Sobinčani iz ove ulice asfalt su dobili tek prošle, 2020. godine, a kanalizaciju su takođe sami izgradili, što im je donelo nesporazume sa vranjskim «Vodovodom».

«Vodovod» traži da plaćamo kanalizaciju, a nemamo vodovodnu mrežu, za njih je važno samo da naplate od građana makar kakvu uslugu, pa i pored toga što nisu ništa uložili u potrebnu infrastrukturu – ističu gnevni žitelji Sobine.

Stanovnici ovog najstarijeg vranjskog prigradskog naselja na kraju naglašavaju da su izgubili sve nade da će dobiti gradsku vodovodnu mrežu, jer umesto nje od «Vodovoda» redovno dobijaju račune za kanalizaciju, uz napomenu da nisu zaboravili početak juna prošle godine kada im je direktor «Vodovoda» Đoša savetovao da se isele zbog klizišta.

S. Kostić  • Ostavi komentar