SNS: ZC Vranje nenamenski potrošio više od 340 miliona dinara

Eko Taxi Vranje

Samo u prvom tromesečju 2016. godine, ZC je nenamenski potrošio 58 miliona dinara - navode iz SNS

Vranjski odbor SNS oglasio se u petak saopštenjem za javnost u kome se kaže da je, prema podacima kontrole nenamenskog trošenja sredstava RFZO – Filijale Vranje, Zdravstveni Centar (ZC) Vranje u periodu od 2013. do 2016. godine nenamenski potrošio više od 340 miliona dinara.– To se može i videti uvidom na sajtu RFZO, a to su skoro 3 miliona evra naših para! Para naših građana!

Samo u prvom tromesečju 2016. godine, ZC je nenamenski potrošio 58 miliona dinara, što je i utvrđeno kontrolom RFZO-a, a o tome su pisali i svi lokalni mediji.

I pored ove finansijske dubioze u kojoj se ZC Vranje nalazi i činjenice da je ustanova preko 150 dana u blokadi sa preko 30 miliona dinara minusa, menadžment ZC nastavlja da urušava sistem zdravstvene zaštite u gradu – kaže se između ostalog u saopštenju SNS.

Kao da i to nije dosta, dodaje se u tekstu, „pa su upravitelji ZC ovih dana primili u radni odnos preko 80 radnika na neodređeno vreme, što će sigurno dovesti do totalnog kolapsa i finasijskog bankrota“.

– Ovakvim nedomaćinskim poslovanjem menadžmenta ZC, sunovrat vranjskog zdravstva je izvestan, a zdravstveni bilten vranjanaca će biti još gori što i pokazuju zvanične statistike.

Očigledno da politika štednje koju promoviše Vlada RS i premijer Aleksandar Vučić, i koja se sprovodi u svim segmentima društva, ne važi za menadžment ZC.

U tom smislu, Savet za zdravstvo GrO SNS u Vranju oštro osuđuje ovakvo neprofesionalno, bahato i rasipničko ponašanje menadžmenta ZC i želi da upozna javnost i sve građane Vranja o katastrofalnoj situaciji u kome se nalazi ova ustanova koja pruža primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu – dodaje se u saopštenju naprednjaka.

Ono što rade odgovorna lica u ZC naprednjaci nazivaju „zločinom ne samo prema građanima Vranja, već i prema budućim generacijama koji će godinama vraćati enormne dugove“.

– I pritom imati kvalitet zdravstvene zaštite na nivou ekvatorijalne Afrike.

Dozovite se pameti gospodo, građani Vranja nemaju rezervni grad gde bi se odselili i rezervni Zdravstveni Centar gde bi se lečili – kaže se na kraju saopštenja SNS.

Vranjske  • Ostavi komentar