SNS SURDULICE: ZC u kolapsu zbog socijalista

Eko Taxi Vranje

– Danas je surdulički Zdravstveni centar zaista u potpunoj blokadi i kolapsu, to je lokalni SPS dobro prepoznao, ali su zaboravili da nam kažu najvažniju stvar, da su tu blokadu napravili upravo oni svojim načinom vođenja i upravljanja i svojim kadrovima – oglasio se surdulički odbor SNS povodom saopštenja tamošnjih socijalista koji su tražili „deblokadu“ lokalnog zdravstva do koje je, navodno, došlo zbog neodržavanja sednica Upravnog odbora.Podsećamo socijaliste da se na mestu direktora ove zdravstvene ustanove već dugi niz godina nalazi njihov visoki fukcioner Dragan Kitanović, osim ako ga se nisu odrekli.

Podsećamo da je za to vreme ZC u blokadi zbog nezakonitog rada i ogromnog broja sudskih presuda koje su zatrpale račun ustanove višemilionskim izvršenjima i potraživanjima – naveli su naprednjaci.
Iz SNS Surdulice tvrde da je Sektor za kontrolu RFZO, kroz dva zapisnika prilikom obavljenih nadzora od 9. novembra 2015. i 17.oktobra 2016. godine navodno „utvrdio ogromne nepravilnosti, nezakoniti rad i nenamensko trošenje sredstava u surduličkom zdravstvenom centru“.

Ko je za to kriv gospodo socijalisti, da nisu možda za to krivi građani Surdulice koji očekuju pružanje zdravstvene zaštite?

Sada smo prinuđeni da slušamo tirade i saopštenja surduličkog SPS-a koji nema ni trunke obraza ni časti da prizna da su za kolaps, propast, nerad, nedostatak osnovnih lekova i hrane, kao i zapošljavanje u ovoj ustanovi uz dobro poznate uslove i tarife, krivi upravo oni koji ovu ustanovu vode nebrojeni niz godina – konstatovali su surdulički naprednjaci.  • Ostavi komentar