SNS preuzeo i romsku zajednicu

Eko Taxi Vranje

Dalibor Nakić, profesor razredne nastave iz Kruševca, izabran je za predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine kao čovek od poverenja Bratislava Gašića, visokog funkcionera naprednjaka i SNS.– Nakić je Gašićev čovek od poverenja, kao i SNS, Kruševljanin je, pa ne mislite da je slučajno prošao za prvog čoveka Nacionalnog saveta Roma. Ostali, pa i “veteran” Vita Mihajlović nisu imali nikakve šanse, prethodni predsednik Tefik Ramadanović takođe – navodi sagovornik InfoVranjskih iz romske zajednice u Vranjskoj Banji.

Po ovom izvoru, “stanje u Romskoj nacionalnoj zajednici i Nacionalnom savetu apsolutno se preslikalo se na Vranje I ovdašnje Rome”.

– U Vranju je elegantno uklonjen Džafer Saćipović sa položaja šefa Lokalne kancelarije Nacionalnog saveta Roma, a sve poluge u Romskoj zajednici preuzeo je naprednjak Zvezdan Ramić, iako je Saćipović legalnim rešenjem postavljen na to mesto – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, gradska vlast u Vranju svojevremeno nije omogućila prostorije Lokalnoj kancelariji Nacionalnog saveta Roma dok je njen šef bio Džafer Saćipović, koji već dve godine nije politički aktivan u SNS I deluje van ove stranke.

S. Kostić  • Ostavi komentar