SNS: Politički progoni su manir socijalistaSrpska napredna stranka (SNS) u Vranju odlučno je demantovala navode čelnika SPS Zorana Antića i Siniše Mitića da je u proteklom periodu otpušteno 200 članova SPS-a u lokalnoj samoupravi i da SNS „vrši političku odmazdu i osvetu“.– Kao prvo i osnovno, niko nije dobio otkaz u lokalnoj samoupravi zato što je član SPS-a, već zato što su tim zaposlenima istekli ugovori o radu na određeno vreme i nije bilo zakonskog osnova da se radni odnos produži.

Odgovorno tvrdimo da nijedan zaposleni na neodređeno vreme nije dobio otkaz – tvrde iz SNS.U saopštenju za javnost, naprednjaci optužuju upravo socijaliste za „politički progon, revanšizam i čistke“.

– Vi ste drugovi pred izbore aprila 2016. godine, zbog političkih poena i glasova, nerazumno i nedomaćinski prenatrpali lokalnu samoupravu novim radnicima i ugrozili funkcionisanje samog grada.

Danas vidimo posledice toga.

Pitamo da li je Siniša Mitić dobio otkaz, gde sada radi – navodi se u saopštenju naprednjaka.

Naprednjaci, u prilog ovoj tezi, navode primer Dušana Aritonovića (sadašnjeg načelnika Gradske uprave i potpredsednika lokalnog SNS) koji je „dobio otkaz, a ostali su raspoređeni na najgora i najmanje plaćena radna mesta „samo zato što su članovi ili simpatizeri Srpske napredne stranke“.

– Kada vi iz SPS govorite o političkim odmazdama, to je zamena teza i klasičan politički cinizam – zaključuje se u saopštenju SNS.

Na kraju teksta upućuju se čestitke građanima Vranja povodom novogodišnjih i božićnih praznika, a Gradskom odboru SPS-a želje „za otrežnjenja, nove i zdravije političke ideje i poglede“.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar