SNP: Dani Vranja OTVORENA PLJAČKA građanaGrO Srpske narodne Partije Vranje najoštrije je osudio “neodgovorno i bezobrazno ponašanje direktorke Turističke organizacije Vranje”, a povodom izveštaja o „Danima Vranja 2018“.– GrO SNP-a je došao u posed izveštaja koji je zvanično u kabinetu gradonačelnika zaveden pod brojem 17 od 03. decembra 2018 godine kao i ostalih izmena i dopuna koje su kasnije poslate. Ovakva izveštaj ekonomska struka još nije videla i isti je sporan i sve ukazuje da se u konkretnom slučaju radi o nenamenskom trošenju para i da se radi o „lopovluku“ – navodi se u saopštenju SNP-a.

SNP skreće pažnju da se među računima kojima se pravda potrošnja novca nalaze mnogobrojni fiskalni računi jedne trgovinske radnje koji datiraju svi od 15. do 19. avgusta 2018 godine dakle, pet dana pre početka manifestacije.

– Iz računa se utvrđuje da je neko kupovao kilogram pasulјa tetovac, čašu jogurt, euro krem od 50 grama, veknu hleba, pileći batak, jednu biorazgradivu kesu, svinjski but bez kosti 780 grama, kvasac, jednu flašu koka kole, jednu napolitanku sa čokoladom… Kada se dobro pogledaju ovi fiskalni računi jasno se vidi da je neko zamolio kasirku da im sakupi fiskalne račune i da im na kraju dana preda kako bi opravdali deo potrošenog novca – kaže se u sopštenju.

Prema navodima iz saopštenja, računi koje je izdala agencija “Galeton” su od istog dana i jedan je na iznos od 330.000,oo dinara, drugi na iznos od 498.000,oo dinara a treći na iznos od 180.000,oo dinara.

– Jedna stavka koja se tiče bine i ozvučenja rastavlјena je na tri posebne stavke kako bi se izbegla javna nabavka – ocenjuju u SNP-u.

Iz SNP-a otkrivaju i račun iz “Arben Šaćipi PR Beni – Vali” iz Bujanovca, koji je ispostavo račun na 500.000 dinara.

– To ne bi bilo sporno da osnovna delatnost ovog preduzetnika nie prodaja robe na tezgi na pijaci u Bujanovcu. On je 20-tak dana pre manifestacije svojoj osnovnoj delatnosti dodao i umetničke usluge, ali postavlјa se pitanje koje usluge organizacije nastupa i grupa i samostalnih izvođača je izvršio ovaj preduzetnik kada je te usluge zapravo izvršio „Toša Mnadžment i produkcija“ iz Beograda koji su sve organizovali i u tom pogledu za izvršene usluge i ispostavili fakture – kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a naglašavaju da su u izveštaju i “dobro poznati računi televizije Info puls i “Niboi” Vranje vlasnice Ivane Metodijev, iza čije televizije zapravo stoje lјudi iz Jedinstvene Srbije a direktorka je upravo iz te stranke”.

– Kada smo kod lјudi iz Jedinstvene Srbije tu je angožvanje di džeja Selekte kadra Jedinstvene Srbije za iznos od 22.000,oo dinara, kao i računi firme „PA-PA komerca“ izdvojen objekat „Vile Raj“ na ukupan iznos od 114.830 dinara. Inače jedan od suvlasnika firme „PA-PA komerc je upravo di džej Selekta – kaže se u saopštenju.

IZ SNP-a ocenjuju da direktorka TOV-a “postaje kralјica nepotizma jer je za ovu manifesaciju, ne mareći za sukob interesa, angažovala lјude iz svoje stranke i za to im platila”.

Na kraju, u saopštenju se napominju problemi oko štampanog materijala, “gde se jasno vidi da postoji nesrazmera između broja otrpemnice (4.241) i broja računa(35)”.

U saopštenju koje su potpisali Aleksandar Stojković, predsednik vranjskog odbora SNP-a i odbornik stranke Miloš Simić iznosi se i sumnja da neke faktture nisu ni upisane u Cetralni registar.

– Ako nisu, onda organizacioni odbor i Gradsko veće nailaze na veliki problem prilikom usvajanja istog jer usvajanjem istog i oni čine krivično delo i postaju saučesnici u evidntnoj „plјački para građana Vranja“ – kaže se u saopštenju.

Inače, rok za podnošenje i usvajanje izveštaja je 60 dana od dana završetka manifestacije, podseća SNP, pa “rukovodstvo Vranja mora da odgovori na pitanje zašto uopšte i usvajaju izveštaj koji je probio sve rokove i ne pokrenu proceduru za smenu direktorke Turističke organizacije Vranja”?

– Gradsko veće je u velikim problemima, jer ovakvim tolerisanjem u pogledu usvajanja izveštaja čine krivično delo prikrivanje, a eventualnm usvajanjem čine krivično delo pomaganje kao oblik saučesništva u nenamenskom i protivzakonitom trošenju novčanih sredstava od strane rukovodstva Turističke organizacije Vranja – kaže se u saopštenju SNP-a.  • Ostavi komentar