Snežana Pantović: Najteži prenos iz Kranja

Eko Taxi Vranje

Jedan od najtežih prenosa koje je radila bila utakmica finala Prvenstva Evrope u vaterpolu između Srbije i Hrvatske 2004. godine u Kranju, kada su navijači Srbije bili isključeni, a navijači Hrvatske pravili incidente na tribinama. – Dve trećine njih je bilo urnisano od alkohola. Obezbeđenje je bilo katastrofalno. Na kraju smo gotovo bili linčovani, jedva smo izvukli žive glave, jer su huligani nadirali sa svih strana, opkolili nas. Bila je užasna situacija. Upali su u novinarsku ložu, polupali sve kamere i praktično u programu smo ostali mi sa Radio Beograda, kolega Milan Migović i ja – priča Snežana Pantović sportska novinarka Radio Beograda.

Za prenos te utakmice dobila je nagradu Udruženja sportskih novinara Srbije, a britanski Bi-Bi-Si je njen rad preveo i naveo kao primer kako komentatori treba da prenose utakmice na kojima dolazi do incidenata.

– Ja sam sve vreme bila u programu, bilo je teško jer bez obzira što vam je život ugrožen, morate da vodite računa o tome ko vas sluša i šta pričate. Bilo je 15 policajaca na konjima, oni su nas čuvali. Naši vaterpolisti su smislili da ako dođu potpuno do nas da skočimo svi u bazen, da mi budemo na sredini, a da nas oni opkole. Iz Evropske vaterpolo federacije su doneli belu plastičnu kesu iz samoposluge, u njoj su bile zlatne medalje i tako su naši vaterpolisti dobili medalje – kaže Pantović i dodaje da je veliko uzbuđenje i kada radi olimpijsko finale, ali da „koliko god da srce tuče“ uvek mora da se sačuva mera i dostojanstvo.
 

Kompletan tekst u štampanom izdanju Vranjskih.  • Ostavi komentar