SMILjKOVIĆ: RTV je vlasništvo zaposlenih, konačno!

Eko Taxi Vranje

RTV sada poseduje svu potrebnu dokumentaciju za upis medija u registar APR: Ninoslav Smiljković (Foto: Vranjske)

Vršilac dužnosti direktora Radio televizije Vranje (RTV) Ninoslav Smiljković izjavio je za portal Vranjske da su vlasnici akcija ovog medija konačno postali sadašnji i bivši radnici.– Rešenje o prenosu akcija je u skladu sa članom 142 Zakona o javnom informisanju, a poništeno je i rešenje Agencije za privatizaciju od 4. septembra 2015. godine. 

Sada je doneto je rešenje u kome se navodi da su novi stoprocentni vlasnici kapitala RTV sadašnji i bivši radnici koji imaju pravo na akcije i koji nisu upisali tzv. „Dinkićeve akcije“. 

Akcije su prenete bez naknade – precizirao je Smiljković za portal Vranjske.

On je naveo da RTV sada poseduje svu potrebnu dokumentaciju koja je potrebna za upis medija u registar APR. 

– Finansijska sredstva za normalno samostalno funkcionisanje za sada imamo, međutim moraćemo to pitanje rešavati sa novim vlasnicima, odnosno zaposlenima – kazao je Smiljković.

Na pitanje smatra li da je RTV od 1. jula prošle godine funkcionisala na nezakonit način, zbog činjenice da su svi mediji od tog momenta u Srbiji morali biti privatizovani, kazao je da ne može precizno da odgovori.

– To i nije pitanje za mene. 

Ono što znam je da je u Srbiji još sedam medija, ako se ne varam, nisu privatizovana.

Da li i oni posluju nezakonito – retorički je na pitanje odgovorio pitanjem Smiljković.

On je dodao da u ovom trenutku ne zna da li možda ima zainteresovanih kupaca za RTV, ni kakvo je raspoloženje među novim vlasnicima-zaposlenima i bivšim radnicima za prodaju. 

U vezi sa angažmanom bivšeg direktora Zorana Veličkovića na rešavanju pitanja statusa RTV i njegovih istupanja u javnosti, Smiljković je pojasnio da je Veličković u RTV samo „ovlašćeni zastupnik udeličara“.

Radio televizija Vranje trenutno ima 23 zaposlena radnika.

D. Pešić  • Ostavi komentar